Borac m:tel ubjedljiv protiv Crvene zvezde

Objavljeno: 16. 2. 2012 u 18:13h

Rukometaši Banjalučkog „Borac m:tel“-a sinoć su ubjedljivo savladali ekipu beogradske Crvene zvezde rezultatom 35:25 u odgođenom susretu 14. kola regionalne lige.

Borac-Crvena Zvezda

Borac-Crvena Zvezda

Tim iz Beograda veoma dobro je parirao Borcu u prvom poluvremenu. Gosti su odmah na početku poveli minimalnom prednošću koju su uspjevali zadržati do 16. minute. Ali u nastavku Đelić sjajnim pogotkom uspjeva da izjednači, a ne dugo zatim Vukašin Stojanović donosi minimalnu prednost domaćinu (9:8). U nastavku utakmice igralo se gol za gol, ali sa nekoliko odbrana golmana Blaževića, Borac uspjeva da na poluvrijeme ode rezultatom 16:14. U drugom poluvremenu domaćin je nametnuo potpuno drugi ritam igre, na koji gosti nisu imali odgovor. Veoma brzom igrom svoju prednost su povećavali iz minute u minutu, a i domaći golman je imao sjajne odbrane. Ovakva igra do 54. minute donijela im je plus 12 (32:20) u njihovu korist što je bila i najveća prednost. Do kraja utakmice postignuto je još nekoliko golova na obje strane za konačni rezultat (35:25).

Trener Banjalučana, Dragan Marković, istakao je da je bio svjestan teške utakmice, prije svega što je Zvezda došla u jednom jako podmlađenom sastavu.

„Znam da je jako teško motivisati ekipu poslije onako dobrog izdanja u Vražadinu, gdje smo odigrali odličnu utakmicu. Ja sam se pribojavao onako, nonšalantne igre, međutim nismo mi njih ni podcijenili, a niti smo igrali nonšalantno, borili smo se”, rekao je Marković i dodao:

Momci iz Zvezde su ginuli na terenu, zasluženo su bili u igri prvo poluvrijeme. Mislim da smo razbili jako loše izdanje golmana sa samo tri odbrane u prvom poluvemenu. Tako da nismo imali jeftinih golova. Sve što smo postigli bilo je na punoj zoni. Bilo je samo pitanje vremena kada će golman početi bolje braniti, a mi zaigrati, da se „odlijepimo“. Prije svega drago mi je što sam svojim mladim igračima dao šansu da pariraju mladoj ekipi Crvene zvezde.

Igor Stevanović, trener Beograđana, prije svega čestitao je Borcu na pobjedi te je istakao da su Banjalučani pružili izuzetno dobru partiju.

“Vidi se da su skup izuzetnih igrača, uigranih i vidi se da se u ovom klubu radi kvalitetno i po nekim rukometnim kodeksima. U prvom poluvremenu su pružili otpor, rezultatski uz dosta naših tehničkih grešaka, vidjećemo da to malo ispravimo. Ja ne volim da se žalim na sudije, to je njihov posao da sude kako treba ili kako ne treba, ali mislim da smo mi sami prokockali igru, Blažević nam je odbranio nekoliko ključnih šuteva. Golman je odbranio nekoliko ključnih, četiri ili pet lopti, gdje se napravila razlika. S obzirom da imamo vrlo važnu utakmicu u domaćem prvenstvu koju igramo u subotu i morali smo malo da odmorimo igrače, uvodeći mlađe igrače ne toliko zbog odmora više da osjete jako lijep ambijent utakmice u kojoj je stvarno bilo odlično navijanje”, objasnio je Stevanović.

Ovo je sedma pobjeda Borca, koji je sa 22 boda na 6. mjestu na tabeli, dok je Crvena zvezda na posljednjem, 12. mjestu, sa tri boda.

Sljedeći susret Borac će odigrati u okviru 17. kola, u Skoplju, protiv Metalurga, 22. februara.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-mtel-ubjedljiv-protiv-crvene-zvezde/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])