Borac m:tel: Svi hoće da sruše šampione!

Objavljeno: 2. 3. 2018 u 16:50h

Rukometaši Borca u sklopu 15. Premijer lige BiH idu na teško gostovanje u Maglaj.

RK Borac m:tel je bio slobodan u prvom kolu proljećnog dijela sezone, dok su rukometaši Maglaja poraženi u Derventi (26:28).

U zimskom prelaznom roku niko od igrača nije napustio Borac, a jedino pojačanje je pivotHaris Buljina (19) koji je stigao iz Bosne iz Visokog

Trener Banjalučana je zadovoljan urađenim na pripremama i smatra da su spremni za proljećni dio prvenstva.

“Mi želimo da pobjedom otvorimo polusezonu i krenemo prema odbrani titule. Idemo utakmicu po utakmicu i u svaku ulazimo maksimalno. Mi smo njih u Boriku dobili 15 razlike, ali to su takve ekipe koje u gostima nisu na nivou kao kod kuće”, rekao je Bojan Unčanin.

U Maglaj se vratio Eldar Memišević, bivši reprezentativac Katra, koji će se naći u protokolu protiv Borca.

“Oni su u Derventi u sastavu imali jednog novog igrača na desnom beku, a protiv nas će imati još jednog. Pojačali su se bivšim reprezentativcem Katara koji nije imao gotovu papirologiju da igra u prošlom kolu, ali mislim da će protiv nas biti u protokolu. Sigurno da se radi o kvalitetnom igraču, ali jedan igrač ne može sam pobijedti nikoga. Borac u Maglaju nije pobijedio nekoliko godina i posebno su motivisani kada mi dolazimo. Mi smo prvaci četiri puta u posljednjih pet godina i svi žele da sruše šampione”, dodao je Unčanin.

Kapiten RK Borac m:tel Đorđe Ćelić ključ za pobjedu u Maglaju vidi i u brzom i dobro organizovanom napadu.

“Maglaj nam je dobro poznat protivnik, a zanimljivo je da smo protiv njih i prošle godine otvorili drugu polusezonu. Ipak, ove godine dosta spremniji ulazimo u duel. Oni su domaćinska ekipa, ali imali smo dva i po mjeseca da se pripremimo za utakmicu, biće teško , ali idemo po pobjedu”, rekao je Ćelić i dodao:

“Najviše strahujemo od njihove odbrane. Oni kod kuće daju 150 odsto u odbrani i svaki pogodak mora da se zaradi. Dosta smo radili na igri u napadu i nadam se da ćemo brzom i organizovanom igrom prema naprijed doći do željenog rezultata”.

Duel između Maglaja i Borca m:tel na programu je u subotu od 19 časova.

PREMIJER LIGA BIH – 15. KOLO:

  • Izviđač – Konjuh
  • Kakanj – Sloga
  • Slavija – Bosna (S)
  • Vogošća – Goražde
  • Zrinjski – Derventa
  • Maglaj – Borac m:tel

Slobodna: Bosna (V)

TABELA: Vogošća 34, Izviđač 30, Borac m:tel (-1) 28, Zrinjski 27, Konjuh 22, Bosna (V) 19, Sloga 19, Maglaj 18, Derventa 15, Goražde 13, Slavija 10, Kakanj 7, Bosna (S) 4.

Izvor: Mondo / Autor: Zoran Pajčin

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-mtel-svi-hoce-da-sruse-sampione/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])