Banjalučani napravili veliki korak unazad porazom od Zrinjskog

Objavljeno: 13. 3. 2018 u 14:55h

Odbrana titule za rukometaše Borac m:tela poslije poraza od Zrinjskog (22:23) svedena je u domen teorije, jer su Banjalučani izgubili korak ne samo za liderom Vogošćom, nego i za drugoplasiranim Izviđačem.

Dvorana “Borik” odavno nije bila ispunjenija pa su domaći na krilima podrške dobro ušli u meč (7:4). Činilo se da će jedan od derbija 16. kola biti brzo prelomljen, ali su gosti uspjeli da se priberu i odbiju prvi nalet. Serijom 8:3 prešli su u vođstvo koje su do kraja meča ispustili samo jednom, pa se može reći da su zasluženo odnijeli bodove kući. U igri “crveno-plavih” malo šta je funkcionisalo kako treba, posebno u napadu, pa se još jednom vidjelo da Borac nema dovoljan broj kvalitetnih igrača koji bi držali visok ritam svih 60 minuta. Veliki problem treneru Bojanu Unčaninu prave i povrede, jer je praktično od početka sezone primoran da improvizuje, pogotovo na bekovskim pozicijama. Bez obzira na sve, nadao se da bi Borac mogao bar do šest bodova u prva tri kola nastavka sezone, ali su se dogodila dva minimalna poraza, što najvjerovatnije znači ispadanje iz trke za prvo mjesto.

“Nismo bili na željenom nivou, imali smo jako dobar start, ali smo jednostavno stali, a Zrinjski podizao nivo igre. Propustili smo mnogo izglednih šansi, promašili kontre i penale, što nas je koštalo. Osjećaj je stvarno loš jer smo izgubili dva meča sa po golom razlike. Ovo je četvrti takav poraz u sezoni, tako da nam možda nedostaje igrač koji će preuzeti odgovornost u završnici”, rekao je Unčanin.

Situaciju bi dodatno moglo da oteža gostovanje kod lidera u idućem kolu, jer je Vogošća do sada pokazala da je najzrelija ekipa.

“Moramo se podići i odigrati što je bolje moguće. Nećemo se predati dok god bude matematičke šanse, a ako se desi da nam i matematika okrene leđa, sve utakmice do kraja sezone shvatićemo maksimalno ozbiljno. Isto ovako kako smo izgubili, mogli smo i da dobijemo dva meča, ali su presudile nijanse u korist naših protivnika”, rekao je Unčanin.

Imao je Borac napad za izjednačenje, ali za tridesetak sekundi domaći nisu uspjeli da upute ni šut na gol. Najbolji u redovima domaćih bio je najiskusniji Dejan Unčanin koji je upisao devet golova, dok je na drugoj strani briljirao golman Goran Anđelić sa 15 uspješnih intervencija.

Petom pobjedom u nizu Zrinjski je izbio na treće mjesto, pa je sada u boljoj poziciji od Borca da se eventualno umiješa u borbu za titulu.

“Ovo je bila naša najbolja utakmica u nastavku šampionata. Ukoliko nam se otvori prilika da se u potpunosti uključimo u borbu za vrh, iskoristićemo je. Ako se to i ne desi, neće biti smak svijeta. Imamo mladu ekipu koja pred sobom ima petnaestak godina bavljenja rukometom”, rekao je trener Mostaraca Zdravko Medić pohvalivši ambijent u “Boriku”.

Premijer liga

  • 1. Vogošća         15     13     1       1       40
  • 2. Izviđač 15     12     0       3       36
  • 3. Zrinjski 15     11     0       4       33
  • 4. Borac m:tel    14     9       1       4       28
  • 5. Konjuh   15     8       1       6       25
  • 6. Sloga     15     7       1       7       22
  • 7. Maglaj   14     7       0       7       21
  • 8. Bosna C. 14     6       1       7       19
  • 9. Slavija  15     5       1       9       16
  • 10. Derventa       15     4       3       8       15
  • 11. Goražde        15     4       1       10     13
  • 12. Bosna (S)       15     2       1       12     7
  • 13. Kakanj  15     2       1       12     7

Izvor: Glas Srpske / Autor: Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/banjalucani-napravili-veliki-korak-unazad-porazom-od-zrinjskog/||claudebot