Borcu m:tel samo bod u Maglaju!

Objavljeno: 8. 5. 2016 u 07:42h

Rukometaši Borca m:tel remizirali su u Maglaju rezultatom 26:26 (12:14) u drugom kolu “Lige 4” za šampiona Bosne i Hercegovine.

Banjalučani su se poslije startnog poraza od Izviđača našli pod imperativom pobjede u Maglaju sa vrlo bučnim navijačima i nisu uspjeli da zabilježe pobjedu.

“U ovome malom gradu ostavite svaku nadu, nema bodova, nema bodova”, orilo se iz dupke pune dvorane u Maglaju.

Bodove nisu, ali jesu jedan poen – 26:26 (12:14).

Ipak, izabranici Aleksandra Međedovića su većim dijelom utakmice bili za nijansu bolji rival, vodili su mnogo puta najviše sa po tri gola, ali su uporne Maglajlije uspijevale da stignu do izjednačenja, čak i jednom da povedu u 57. minutu.

Na poluvrijeme su Banjalučani otišli sa “plus dva” (12:14), a vođstvo od dva, tri razlike su održavali do 40. minuta, kad su domaći rukometaši priprijetili novim “egalom” (17:18).

Međutim, tad je aktuelni prvak ubacio u višu brzinu i dobrom odbranom, a sigurnom igrom u napadu stekao ponovo tri pogotka viška u 46.minutu.

Ni tada se uporne Maglajlije nisu predavale, strpljivo su uspjele da smanjuju vođstvo i u 50. minutu ponovo stignu do samo jednog gola zaostatka (22:21), natjeravši Međedovića da pozove minutu odmora pred ključnih 10 minuta meča.

Tad je na scenu stupio iskusni pivot Banjalučana Ratko Nikolić i vezanim golovima održavao “plus dva” za Borac m:tel sve do 56. minuta, kad su domaći igrači stigli do prvog izjednačenja ukoliko zanemarimo početak utakmice (24:24), a onda i da povedu (25:24).

Potom je viđena prava drama u Maglaju – Borac je “nosio” Nikolić, a u posljednjih nekoliko minuta Banjalučani su igrali sa igračem manje uz sedmerac za domaće, koji na sreću armija navijača gostiju nije iskorišten.

Potom je Miloš Nježić postigao novi pogodak za “plus jedan”, ali i novo izjednačenje (26:26) za prvi remi oba tima u novoj sezoni.

U drugoj utakmici kola, Vogošća je na svom parketu deklasirala ljubuški Izviđač rezultatom 34:26 (18:11).

TABELA: Maglaj 3, Vogošća 2, Izviđač 2, Borac m:tel 1

Izvor:

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borcu-mtel-samo-bod-u-maglaju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])