Tibor Ivanišević, golman Rukometnog kluba Borac: Biću prvi čuvar mreže Srbije

Objavljeno: 2. 4. 2016 u 13:14h

Dobre partije Tibora Ivaniševića na golu banjalučkog Borca nisu ostale nezapažene i selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Parić pozvao ga je u nacionalnu selekciju.

Prema njegovim riječima, imponuje mu poziv Perića koji je nekad i sam bio čuvar mreže pa su na istim talasnim dužinama.

 “Perić me zvao da me obavesti da ću biti pozvan što me zaista obradovalo u tom trenutku. Sada kada sam video svoje ime na spisku veoma se prijatno osećam jer znam da je neko primetio moj rad i trud. Posebna je čast kad te pozove neko kao što je Perić, koji je napravio svetsku karijeru, a uz to je bio golman. Ovo je velika stvar za mene i moju karijeru i moram da se pokažem u još boljem svetlu jer se poziv u nacionalnu selekcije ne dobija svaki dan. Cilj mi je da ovaj poziv ne bude jednokratan i da ovu “ulaznicu” u reprezentaciju iskoristim na najbolji način i ustalim se na golu” izjavio je Ivanišević za “Glas Srpske”.

Konkurencija na golu biće mu nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde Vladimir Cupara dok većinu ostalih igrača dosta dobro poznaje.

“Sa Cuparom sam branio dve godine u Zvezdi, odlično se poznajemo i privatno tako da ćemo jedan drugom biti podrška na golu. Poznajem i većinu ostalih momaka, protiv nekih sam igrao, a nekima bio saigrač. Znam da su svi dobri momci i verujem da ćemo dobro funkcionisati ” rekao je Ivanišević.

Okupljanje ekipe zakazano je za ponedjeljak u Beogradu. Prvu prijateljsku utakmicu protiv Rusije, u okviru EHF sedmice, Srbija će odigrati 8. aprila u Beogradu (20 časova), dok će se dan kasnije od 19 sati sa istom ekipom sastati u Novom Sadu.

“Igrao sam protiv nekoliko ruskih reprezentativaca i znam koliko kvalitetne igrače imaju. Nisu ono što su bili nekad, ali ostala je jaka škola i sa novim snagama kreću u pohod ka vrhu. Nisu se proslavili na prošlom Evropskom prvenstvu mada ne znam sa kakvim će sastavom doći. Uglavnom, opuštanja i potcenjivanja neće biti” istakao je Ivanišević.

Igrači

Na spisku Srbije nalaze se golmani: Darko Arsić (Metaloplastika), Vladimir Cupara (Ademar Leon), Tibor Ivanišević (Borac Banjaluka). Krila: Nemanja Ilić (Tuluz), Filip Marjanović (Vojvodina), Darko Đukić (Bešiktaš), Novak Bošković (Makabi). Bekovi: Žarko Šešum (Gepingen), Momir Rnić (Melsungen), Stevan Sretenović (Partizan), Petar Nenadić (Fukse Berlin), Nemanja Mladenović (Seson), Luka Mitrović (Elverum), Nemanja Zelenović (Magdeburg), Miloš Orbović (Vojvodina), Predrag Vejin (Dankerk). Pivotmeni: Mijajlo Marsenić (Vardar), Zoran Nikolić (Vojvodina).

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/tibor-ivanisevic-golman-rukometnog-kluba-borac-bicu-prvi-cuvar-mreze-srbije/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot