Borac m:tel doveo drugo pojačanje: Smojver pojačao konkurenciju na pivotu

Objavljeno: 30. 1. 2016 u 10:55h

Drugo pojačanje Borca m:tel, poslije Ivana Dumenčića, pred nastavak sezone je Dominik Smojver (23).

Dosadašnji igrač mađarskog prvoligaša Orožhaze potpisao je ugovor na godinu i po i pojačaće konkurenciju na poziciji pivota.

“Smojver je ponikao u Karlovcu, vrlo je talentovan rukometaš. Prošao je sve mlađe selekcije Hrvatske, a sa juniorskom reprezentacijom osvojio četiri medalje. Razgovarao sam sa njegovim dosadašnjim trenerom Vladanom Jordovićem i rekao mi je sve najbolje o njemu” rekao je trener Borca m:tel Boris Dvoršek.

Banjalučani sada na poziciji pivota imaju tri igrača, što je po Dvoršekovim riječima, optimalan broj.

“Svaka ozbiljna ekipa mora da ima tri pivota. To su momci koji se najviše troše na utakmici i odlično je što ćemo imati širinu. Naravno, Ratko Nikolić je i dalje prvi izbor, a pomagaće mu Đorđe Ćelić i Smojver” rekao je Dvoršek.

Debi u novom dresu Smojver će imati već u subotu, kada u “Boriku” gostuje zagrebačka Dubrava (18.15 časova).

“Biće nam ovo treća prijateljska utakmica i posljednja pred meč protiv Vardara u SEHA ligi 5. februara. Imali smo odlične provjere protiv PPD Zagreba, što očekujem i protiv Dubrave. Postoji mogućnost da odigramo tri poluvremena, kako bi svi igrači dobili šansu” rekao je Dvoršek.

Banjalučani su u punom treningu od 11. januara i što je najvažnije kompletne pripreme prošle su bez povreda, a oporavili su se i od ranije povrijeđeni Mirko Mikić i Miloš Nježić.

“Bitno je da su svi sto odsto zdravi. Ispunili smo sve što smo planirali, a kondicioni trener Borko Petrović odradio je odličan posao. Do sada je akcenat bio na fizičkoj spremi i mislim da ćemo u tom segmentu odlično odgovoriti svim izazovima. Uporedo smo radili i na taktici, što će nam biti glavni zadatak do premijere protiv Vardara” rekao je Dvoršek.

Uvertira

Prije meča najboljih ekipa Borca m:tel i Dubrave, snage će odmjeriti i momci ova dva kluba koji su 1998. godište i mlađi (17 časova).

“Mnogo očekujemo od ove generacije, a u skladu s tim posvećujemo joj i mnogo pažnje. Bitno je da momci igraju protiv jakih rivala i da se pravilno razvijaju, a već za dvije sedmice učestvovaće na vrlo jakom turniru u Zagrebu i igrati protiv Vesprema, Celja i još nekoliko odličnih ekipa” rekao je Dvoršek.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-mtel-doveo-drugo-pojacanje-smojver-pojacao-konkurenciju-na-pivotu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot