ŽRK Borac ima perspektivu

Objavljeno: 27. 1. 2016 u 19:16h

Dok se prvi tim Ženskog rukometnog kluba Borac bori za povratak u Premijer ligu BiH, mlađa ekipa banjalučkog kluba je osvajanjem prvog mjesta na međunarodnom turniru u Kozarskoj Dubici pokazala da ima perspektivu.

Ekipa Borca, sastavljena od djevojčica rođenih 2004. godine i kasnije, proteklog vikenda je slavila na turniru “Loptom za bolje sutra” u konkurenciji Knežopoljke, RŠ Vučići iz Zagreba, Knežopoljke 2 i ORK Krajina iz Cazina, a Ružica Šikić iz banjalučkog kluba je bila najbolji strijelac.

“Mnogo nam znači što smo pobijedile na turniru u Kozarskoj Dubici i to nam je podstrek da još više radimo. Takođe, pozvala bih svu djecu koja ne treniraju da nam se pridruže jer možemo postići mnogo uspjeha”, rekla je Šikićeva, koja rukomet trenira tri godine.

Njene saigračice Aleksandra Marković i Marija Lolić su istakle da im prvo mjesto daje još veću želju da treniraju, a zadovoljna rezultatima rada je i Lolita Maličević, rukovodilac mlađih selekcija u ŽRK Borac.

“Radimo na četiri punkta s oko 70 djevojčica i u saradnji sa BL školom rukometa. Pozvala bih svu djecu koja ne treniraju ili koja treniraju, a žele promjenu, da nam se pridruže jer ovaj rezultat pokazuje da je rad kvalitetan i da smo za kratak period napravili dobar rezultat”, rekla je Maličevićeva.

Prvi tim Borca se priprema za nastavak sezone (početak marta) u Prvoj ligi RS, tačnije u drugoj fazi gdje su nastup izborili i Leotar, Brod, Radnik, Dubica i Knežopoljka.

“Imamo podmlađenu ekipu, ali smatram da napornim radom i trudom možemo da ostvarimo cilj, a to je da budemo prvaci i da se vratimo sljedeće sezone u Premijer ligu. Da imamo kvalitet pokazale smo u prvom dijelu takmičenja”, istakla je Božana Ćutković, kapiten ekipe.

Borac se i dalje bori s finansijama, opterećuje ga dug od oko 50.000 KM, ali to nije jedini problem Banjalučana.

“Veoma je malo privrednih organizacija koje žele da pomognu, a i oni koji nas podržavaju to rade sa malim sredstvima i tako je teško funkcionisati. Ipak, naš najveći problem je sportska dvorana, koju ne dobijamo kada nam najviše treba zbog drugih dešavanja. Grad Banjaluka prebaci sredstva dvorani, a mi ne možemo da raspolažemo našim terminima kako bismo željeli. Zbog zauzetosti dvorane ostajemo bez termina, a ne dobijamo zamjenske, a jutarnje ne možemo da koristimo jer su naša i prva ekipa i škola rukometa školarci. Tražili smo promjenu termina, ali zasad nismo naišli na pozitivan odgovor”, izjavila je Maličevićeva.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/zrk-borac-ima-perspektivu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot