Borac m:tel dobio novog šefa stručnog štaba: Dvoršek umjesto Rađenovića

Objavljeno: 19. 9. 2015 u 14:55h

Do kraja sezone šef stručnog štaba Rukometnog kluba Borac m:tel biće hrvatski stručnjak Boris Dvoršek, koji je na toj funkciji zamijenio Igora Rađenovića.

Poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, te startnog poraza u regionalnom takmičenju uprava Banjalučana sporazumno se razišla sa Rađenovićem, koji je na mjestu kormilara bio nešto više od godinu. Ekspresno su reagovali i za stratega velikana iz Gospodske imenovali Dvoršeka, koji će zbog privatnih obaveza kormilo Banjalučana preuzeti tek od 1. oktobra. A, prva utakmica na klupi “crveno-plavih” biće mu protiv nekadašnjeg kluba Zagreba.

“Boris Dvoršek je naš novi trener. Radi se o provjerenom stručnjaku i mislim da smo napravili pravi potez. Sa njim je potpisan ugovor do kraja sezone, a moguće je da i ranije dođe do produžetka saradnje. Sa Rađenovićem smo se rastali korektno. Nije bilo nikakvog smjenjivanja, već je sve riješeno dogovorom. U klubu ne postoji negativna atmosfera, nama je potreban trener sa znanjem i iskustvom. Rađenović to trenutno nije, ali ne sumnjam da će za koju godinu postati odličan trener” rekao je Branković.

Dvoršek je naglasio da mu je čast što će biti na klupi nekadašnjeg evropskog šampiona, ali i kluba koji u svijetu rukometa uživa veliko poštovanje.

“Borac ima tim koji čini spoj iskustva i mladosti. Tu su Mladen Bojinović, Srđan Trivundža i Ratko Nikolić, sa kojima imamo posebnu snagu u pozicionoj igri, a imamo i dobre mlade igrače sa kojima možemo forsirati bržu igru. Vjerujem da možemo stići do cilja, a to je da odbranimo duplu krunu na domaćoj sceni i domognemo se šestog mjesta u regionalnom takmičenju, koje garantuje odlazak na završni turnir. Zbog privatnih obaveza neću voditi naredne dvije utakmice, ali ću biti u stalnom kontaktu sa svojim pomoćnikom Aleksandrom Međedovićem” poručio je Dvoršek.

Branković je naglasio da Rađenović nije platio ceh visokim ambicijama sa početka sezone.

“Niko od čelnika kluba nije od trenera i igrača tražio kao prioritetan cilj plasman u Ligu šampiona. Normalno je da nismo željeli da izgubimo, ali prvo mjesto nije bilo po svaku cijenu. Pošto nas je EHF uslovio da igramo kvalifikacije, zaključili smo da nam je jeftinije da organizujemo turnir u Banjaluci nego da ga igramo na nekom drugom mjestu” zaključio je Branković.

SEHA liga

Rukometaši Borca m:tel u srijedu od 20.15 časova u drugom kolu SEHA lige gostuju u Makedoniji kod Maks Strumice. Za razliku od Banjalučana, koji su odigrali samo jedan meč (poraz od Spartak Vojputa), Makedonci su odigrali dva susreta i zabilježili dva ubjedljiva poraza od Meškov Bresta i Vardara.

“U Strumicu idemo po prve bodove. Smjena trenera nije uticala na nas i poslije, slobodno mogu reći, kiksa u prvom kolu, sada je vrijeme da upišemo pobjedu” izjavio je lijevi bek “crveno-plavih” Davorin Vujović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-mtel-dobio-novog-sefa-strucnog-staba-dvorsek-umjesto-radenovica/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])