Braća Burić zaustavili Borac m:tel

Objavljeno: 20. 8. 2015 u 10:04h

Rukometaši Borca m:tel poraženi su od Gorenja 26:24 u svojoj prvoj utakmici na ovogodišnjem TV turniru u Doboju. Reprezentativci BiH Benjamin i Senjamin Burić predvodili slovenačku ekipu do pobjede.

Šampion BiH, RK Borac m:tel upisao je poraz na startu TV turnira u Doboju, iako je do završnice meča izgledalo da će ovo biti pobjeda Banjalučana.

Izabranici Igora Rađenovića odigrali su dobro tri 40-ak minuta, a onda je uslijedio pomalo i neobjašnjiv pad i dozvolili praktično već savladanom protivniku da se vrati u život i čak stigne do pobjede.

Krenuo je Borac dobro, poveo 5:1 i u istom ritmu nastavio cijelo prvo poluvrijeme koje je na kraju završeno sa prednošću Banjalučana 16:12.

Kao i u prvom dijelu kada je bilo 12:6, Borac je i u nastavku stigao do šest golova prednosti, u 39. minutu bilo je 21:15, ali je onda uslijedila nevjerovatna serija Gorenja.

Slovenci su odličnom odbranom iza koje je bio raspoloženi golman Benjamin Burić, u potpunosti su zaustavili Borčeve rukometaše koji nisu imali rješenja, a Gorenje je brzim kontrama i akcijama postizalo golove i u 52. minutu stiglo do prvog vođstva 23:22.

Borac do kraja meča nije uspio da vrati egal i Gorenje je stiglo do pobjede 26:24.

Najzaslužniji za trijumf Gorenja bili su bivši igrači Borca, braća Burić, Benjamin je bio odličan na golu sa 15 odbrana, a Senjamin je uz Skudea bio najefikasniji sa pet postignutih golova.

U redovima Borca istakli su se golman Tibor Ivanišević sa 12 odbrana i Stefan Janković koji je postigao 11 golova.

U ostalim mečevima igranim u srijedu Tatran je opravdao ulogu favorita i savladao Izviđač rezultatom 47:33 u meču u kojem pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

U mnogo neizvjesnijem meču Vojvodina je na kraju savladala Saudijsku Arabiju 25:24. Saudijci su imali i napad za izjednačenje, ali je Petrović upisao odbranu i donio svom timu sva tri boda.

REZULTATI DRUGOG DANA:

  • Vojvodina – Saudijska Arabija 25:24
  • Tatran Prešov – Izviđač 47:33
  • Gorenje – Borac m:tel 26:24

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/braca-buric-zaustavili-borac-mtel/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])