Rukometaši Borca počeli operaciju Liga šampiona

Objavljeno: 28. 7. 2015 u 09:51h

Poslije ljetne pauze rukometaši Borca m:tel juče su krenuli sa pripremama u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu, ali ponovo sa istim ambicijama da odbrane duplu krunu u BiH i pokušaju da se plasiraju u Ligu šampiona.

Na prozivci trenera Igora Rađenovića pojavili su se novajlije Damir Efendić, Tibor Ivanišević, Stanko Stanković i Nikola Milošević, a pored njih u Banjaluku je stigao i srednji bek Antonije Pavić, koji je doskora igrao u Portugaliji. On je rođeni Beograđanin, visok je 183 centimetra i do kraja sedmice pokušaće da se izbori za mjesto u timu.

“Ekipa je potpuno izmijenjena u odnosu na prošlu sezonu i biće jako teško odgovoriti izazovima koji nas očekuju. Naravno da ćemo na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona sve pokušati da napravimo podvig, ali biće jako teško. Protivnik u polufinalu Alpla već godinama dosta ulaže i krupnim koracima ide ka najboljim evropskim ekipama” kazao je Rađenović.

Redove “crveno-plavih” tokom ljeta napustili su: golmani Stanko Abadžić i Petar Jokanović, igrači Srđan Trivundža, Milan Đukić, Nikola Tešić i Duško Hercegovac, te juniori Dean Šešić, Dušan Đurić i Stefan Ćosić. Pored pomenutih pojačanja, u Borcu su istakli da žele dovesti još jednog srednjeg beka i desno krilo kako bi ekipa bila kompletirana. Plan stručnog štaba je da se radi dva puta dnevno u teretani na sticanju snage i u dvorani na tehničko-takmičkom planu.

“Do 15. avgusta treniraćemo svakodnevno u Banjaluci, a onda ćemo nastupiti na dvodnevnom turniru u Beogradu. Protivnik u polufinalu nam je Tatabanja. Nekoliko dana kasnije, od 19. do 23. avgusta bićemo na Turniru šampiona u Doboju. Poslije toga nas očekuje start regionalnog takmičenja, gdje u prvom kolu 29. avgusta gostujemo kod Tatrana iz Prešova” dodao je Rađenović.

Nakon toga 5. i 6. septembra Borac očekuje kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, čiji je domaćin. U polufinalnom mečevima Banjalučani će snage odmjeriti sa austrijskim prvakom Alplom, a drugi polufinalni par su Elverum (Norveška) – Limburg (Holandija). Dan kasnije igraće se mečevi za treće mjesto i finale. Pobjednik turnira biće smješten u grupu D Lige šampiona, gdje su već: Metalurg (Makedonija), Skjern (Danska), Motor Zaporožje (Ukrajina), Kadeten Šafhauzen (Švajcarska) i Baia Mare (Rumunija).

Sezonske i VIP karte

Upravni odbor Borca m:tel odredio je cijenu sezonskih i zlatnih VIP karata za sezonu 2015/2016. Cijena sezonskih karata iznosiće 80 maraka i omogućiće vlasniku ulaz na sve utakmice koje klub bude igrao ove sezone u Banjaluci (evropska takmičenja, SEHA liga, Premijer liga i Kup BiH, prijateljske utakmice). Novina u narednoj sezoni su zlatne VIP karte, čija cijena iznosi 500 maraka. Vlasnici ove karte postaće članovi “Kluba prijatelja RK Borac m:tel” i za njih će biti izdvojena VIP mjesta na svim mečevima naredne sezone na za to predviđenom dijelu tribina u Sportskoj dvorani “Borik”.

Spisak igrača

Spisak igrača koji su se pojavili na prozivci: Branislav Obradović, Ratko Nikolić, Đorđe Ćelić, Stefan Janković, Mirko Mikić, Davorin Vujović, Srđan Mijatović, Damir Efendić, Stanko Stanković, Marko Ćeranić, Srđan Bilandžić, Luka Telen, Arsenije Bubić, David Prestaš, Tarik Mujčić, Miloš Nježić, Jasmin Hušić, Tibor Ivanišević, Nikola Milošević i Antonije Pavić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rukometasi-borca-poceli-operaciju-liga-sampiona/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])