Bezbradica u Bidasoi

Objavljeno: 27. 6. 2015 u 11:35h

Nekadašnji rukometaš banjalučkog Borca Nemanja Bezbradica karijeru će nastaviti u Bidasoi sa kojom je potpisao jednogodišnji ugovor.

Snažni lijevi bek odlazi u Španiju nakon što je polovinu prošle sezone proveo u Izraelskom Bnei Herzlija Sport Klub što mu je bio prvi inostrani angažman. Osim za izraelski i banjalučki tim još je nastupao za Prijedor kao pozajmljen igrač “crveno-plavih”. Osim Bezbradice za klub iz Baskije nastupaće još jedan rukometaš iz Republike Srpske, nekadašnji golman dobojske Sloge i Borca Peđa Dejanović koji je produžio ugovor sa timom iz Iruna.

“Potpisao sam ugovor sa Bidasoom na jednu godinu, zadovoljan sam ponuđenim uslovima i vjerujem da ću opravdati njihova očekivanja. Poslije nastupa u Izraelu, koji je bio moj prvi inostrani angažman, vjerujem da ću se sada lakše uklopiti u tim za koji brani Dejanović, a moj nekadašnji saigrač Goran Trkulja bio je dio tima prošle godine i još uvijek pregovara oko nastavka saradnje” izjavio je Bezbradica.

Bidaosa se prošle sezone takmičila u drugoj ligi Španije, a cilj je da iduće izbori nastup u eliti.

“Sada će mi biti mnogo lakše jer sam već “probio led” odlaskom u Izrael gdje sam stekao novo iskustvo i vjerujem da će se lako uklopiti u ekipu. U klubu su jasni da žele izboriti nastup u prvoj ligi pa već formiraju tim. Prošle sezone bili su veoma blizu plej-ofa koji im je izmakao” istakao je Bezbradica.

Iako nije proveo mnogo vremena u Izraelu naglasio je mu mnogo znači stečeno iskustvo.

“Cilj Bnei Herzlije bio je da izbori mjesto u plej-of, ali nažalost nismo uspjeli pa smo morali da igramo plej-aut za ostanak u ligi. To smo uspješno odradili i izborili opstanak, a meni je došlo vrijeme da krenem dalje. Vjerujem da će Španija biti samo još jedna stepenica u mojoj karijeri” rekao je Bezbradica.

Nekada bili velikan

Bidasoa je klub iz grada Iruna koji se nalazi u Baskiji, a tokom devedesetih godina prošlog vijeka bio je poznat pod imenom Elgoriaga Bidasoa (“Elgoriaga” je fabrika čokolade iz Iruna). Upravo u tom periodu ostarili su najveće uspjehe u svojoj istoriji osvojivši prvenstvo Španije i Ligu šampiona 1995. godine. Iduće sezone igrali su finale LŠ dok 1997. godine osvojili Kup pobjednika kupova. Boje ovog kluba nekada je branio Nemanjin saigrač iz Borca Srđan Trivundža, dok je nekada za njega nastupao i srpski reprezentativac Dragan Škrbić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/bezbradica-u-bidasoi/||claudebot