Težak put do elite

Objavljeno: 21. 6. 2015 u 22:13h

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je imena učesnika Lige šampiona za narednu sezonu, a bh. prvak, banjalučki Borac M:tel, saznao je imena rivala u kvalifikacijama.

“Crveno-plavi” će se 5. i 6. septembra za ulazak u elitno društvo boriti s austrijskom Alplom Hard, holandskim Limburgom i norveškim Elverumom. Domaćin kvalifikacionog turnira biće određen naknadno, a Vladimir Branković, član Upravnog odbora banjalučkog kluba, kaže da Borac neće podnositi zahtjev za organizaciju te smotre.

“Bilo bi lijepo kada bi se taj turnir održao u Banjaluci, ali u ovom trenutku imamo važnijih poslova od toga. Uveliko radimo na formiranju tima koji će naredne sezone imati iste ciljeve kao i ove, koju smo završili sa duplom krunom. Uspjeli smo da dovedemo dva nova igrača, lijevog beka Nikolu Miloševića iz Crvene zvezde i golmana Damira Efendića iz Metalurga. U narednih sedam dana angažovaćemo još dva igrača i golmana”, rekao je Branković.

Borac su napustili Petar Jokanović i Stanko Abadžić, a odlazak su najavili Stefan Janković i Milan Đukić.

“Još ne znamo šta će biti sa Jankovićem i Đukićem, ali bez obzira na sve, vjerujem da ćemo imati jednako snažan, ako ne i bolji tim u odnosu na ovu sezonu. Mladi igrači iz regiona žele da dođu u Borac, jer su vidjeli da se kod nas dobro radi i da iz Banjaluke mogu da idu samo u jače klubove. To nam mnogo olakšava posao”, dodao je Branković.

Što se tiče protivnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Branković smatra da su sve ekipe podjednakih kvaliteta.

“Mislim da se možemo nositi sa svima. Možda je Alpla za nijansu kvalitetnija od ostalih, ali ni ona nije nesavladiva. Vidjećemo, učinićemo sve da se plasiramo u Ligu šampiona, ali i ako ne uspijemo, neće biti smak svijeta. Nama je važno da klub postavimo na zdrave noge, pa ćemo tek onda plasman u Ligu šampiona postaviti kao prioritetan. Ovako, ni nastup u EHF kupu ne zvuči loše”, zaključio je Branković.

Žrijeb grupa Lige šampiona, koja se naredne sezone igra po novom sistemu, biće održan u petak, 26. juna, u Beču (20 časova). U eliti će učestvovati 28 klubova, koji će biti razmješteni u četiri grupe, a to su: Barselona, Vesprem, Vive Kilce, Kil, KIF Kolding, Vardar, PPD Zagreb, PSŽ, Rajn-Neker Leven, Kristijanštad, Celje Pivovarna Lasko, Bešiktaš, Monpelije, Pik Seged, Visla Plok, Flensburg, Šafhausen, Tatran Prešov, Meškov Brest, Čehovski medvedi, La Rioha, Vojvodina, Motor, Porto, Baia Mare, Metalurg, Skjern i pobjednik kvalifikacionog turnira (Alpla Hard, Borac M:tel, Limburg ili Elverum).

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/tezak-put-do-elite/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])