Prijedorčani zaustavili Borac m:tel

Objavljeno: 9. 6. 2015 u 16:36h

Na putu ka trostrukoj kruni, banjalučki rukometaši položili su oružje u duelu sa Prijedorom, koji je slavio u finalu Kupa Republike Srpske 34:30 (19:12) i tako osvojio prvi trofej u najmasovnijem rukometnom takmičenju Srpske.

Podmlađeni sastav aktuelnog šampiona i osvajača Kupa BiH Borca m:tel nije uspio da osvoji i treću titulu ove sezone.

Banjalučani su u finalu Kupa Republike Srpske poraženi od Prijedora 30:34 (12:19), a najzaslužniji za prvi trofej Prijedorčana u najmasovnijem rukometnom takmičenju Srpske bili su Popović sa osam i Blagojević sa šest golova. U poraženom sastavu najefikasniji je bio Ćeranić, strijelac devet golova i Nježić, koji je postigao dva manje.

“Presrećan sam što smo osvojili Kup Republike Srpske. Opravdali smo ulogu favorita koju smo stekli nakon što je Borac m:tel došao s kombinovanim sastavom na završni turnir”, rekao je trener RK Prijedora Bojan Unčanin, a prenosi “EuroBlic”.

Finalni turnir održan je u Prijedoru.

“Ovo mi je prvi trofej u seniorskoj konkurenciji i drago mi je što smo ga osvojili upravo pred svojim navijačima i krunisali veoma uspješnu sezonu Prijedora. Igrači će sada na zaslužen odmor”, dodao je Unčanin.

Banjalučani su i sa podmlađenim sastavom, koji je sa klupe predvodio Goran Garić, pružili žestok otpor raspoloženom domaćinu i pokazali da ne moraju da brinu za budućnost.

U polufinalnim mečevima Prijedor je slavio protiv Slavije 34:28, dok je Borac m:tel bio bolji od Mladosti 31:29, nakon sedmeraca.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/prijedorcani-zaustavili-borac-mtel/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])