Borac igra Ligu šampiona!

Objavljeno: 3. 6. 2015 u 10:16h

Rukovodstvo šampiona i osvajača Kupa Bosne i Hercegovine ulaže nadljudske napore kako bi banjalučki tim sljedeće sezone nastupio u kvalifikacijama za najjače evropsko rukometno takmičenje.

Osvajanjem šampionske titule u Bosni i Hercegovini, rukometaši banjalučkog Borca m:tel stekli su pravo učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ipak, isto to učinili su i prošle godine, pa nisu učestvovali na međunarodnoj sceni zbog teške finansijske situacije, ali sada rukovodstvo kluba iz “Gospodske ulice” čini nadljudske napore kako bi Borac m:tel i Banjaluka “ugledali” Evropu u sezoni 2015/16.

To je u izjavi za “EuroBlic” potvrdio i direktor crveno-plavih Vladimir Branković.

“Želimo da napravimo dodatni iskorak i naš klub će u narednoj sezoni igrati evropska takmičenja, a pred nama su kvalifikacije za Ligu šampiona. Činimo sve kako bismo to ostvarili u narednom periodu i pronašli sredstva koja su nam neophodna za takmičenje”, poručio je Branković.

Ukoliko budu eliminisani iz Lige šampiona, evropski put se tu ne završava.

“Ako ne uspijemo da prođemo kvalifikacije, takmičenje se nastavlja u Kupu EHF. Sve to radimo kako bi se Borac m:tel vratio na evropsku kartu. Vjerujem da ćemo na tom putu imati podršku i grada Banjaluke i Srpske”, nada se direktor kluba sa Vrbasa.

Avans za učešće u kvalifikacijama iznosi 50.000 KM, koji se naknadno vraća klubu.

Podsjetimo, Borac m:tel treću godinu zaredom osvojio je duplu krunu (prvenstvo i Kup BiH) i još jednom potvrdio da je neprikosnoven na domaćoj rukometnoj sceni.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-igra-ligu-sampiona/||claudebot