Završnica finalnog turnira Kupa BiH za rukometaše ipak u Banjaluci

Objavljeno: 27. 5. 2015 u 09:28h

Rukometni klub Borac m:tel biće u subotu i nedjelju domaćin finalnog turnira Kupa BiH. Tako je napokon riješena dilema, gdje će se održati završnica ovog takmičenja.

Iako je prekjuče predsjednik Predsjedništva Rukometnog Saveza BiH Mirsad Sirćo tvrdio da će o domaćinu završnog turnira, za koji su bili zainteresovani Borac i Čelik, odlučiti žrijeb do toga nije došlo, a šta je pravi razlog tome teško je reći.

“Nije bitno na koji način je određen domaćin, važno je da je finalni turnir u Banjaluci”, istakao je Sirćo, koji je očito bio neraspoložen za priču.

Pokušali smo nešto više da saznamo pozivom u kancelariju Rukometnog saveza BiH, ali bez rezultata.

“Borac je domaćin finalnog turnira, a na koji način je određen domaćin stvarno ne znam. Izvinjavam se”, rekao je ljubazan ženski glas.

U Rukometni klub Borac m:tel stigao je kratak dopis iz Sarajeva.

“U njemu samo stoji da ćemo 30. i 31. maja biti domaćini završnog turnira Kupa BiH za rukometaše”, istakli su u  banjalučkom klubu.

Član Upravnog odbora Banjalučana Vladimir Branković je naglasio da je u ovom trenutku najvažnije da su dobili organizaciju finalnog turnira.

“Niko nas nije obavijestio zašto nije bilo žrijeba, ali očito je da su u Sarajevu popustili pod našim pritiskom, jer smo im jasno stavili do znanja da ćemo odustati od nastupa na finalnom turniru, ako ne budemo domaćini. Pozdravljam odluku, ali ona je trebalo da se donese mnogo ranije, jer završnica Kupa već četiri godine nije održana u Republici Srpskoj”, naglasio je Branković.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i član Predsjedništva RS BiH Zdravko Milićević zadovoljan je što je donesena ovakva odluka.

“Preksinoć sam uputio pismo na kancelariju saveza u kome sam svima jasno stavio do znanja da ako Banjaluka ne dobije završni turnir da predstavnici Rukometnog saveza Republike Srpske više neće učestvovati u radu Izvršnog odbora RS BiH i drugih zajedničkih organa. Predložio sam da se domaćin bira poput konkursa, kakav je slučaj bio ranije ili sistemom rotacije, kako je sada trebalo da bude. Ipak, najvažnije je da je pravda zadovoljena. Borac je dobio organizaciju finalnog turnira i uspjeli smo da se izborimo da bude onako kako je odavno trebalo da bude odlučeno”, naglasio je Miličević.

Raspored

Prvog dana polufinalnog turnira od 18 časova u sportskoj dvorani “Borik” snage će odmjeriti Goražde – Čelik (Zenica). Istog dana od 20 časova igraju Borac m:tel – Izviđač (Ljubuški). Finale je u nedjelju od 17 časova.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/zavrsnica-finalnog-turnira-kupa-bih-za-rukometase-ipak-u-banjaluci/||claudebot