Borac gazi ka novom peharu

Objavljeno: 14. 5. 2015 u 14:48h

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel poveli su sa 2:0 protiv Izviđača iz Ljubuškog u finalnoj seriji plej-ofa za šampiona BiH i od novog pehara, treću godinu zaredom, dijeli ih još samo jedan trijumf.

Poslije trijumfa u “Boriku” 33:26, banjalučki rukometaši slavili su i u drugom meču. U Ljubuškom je bilo 27:25 (13:15) za aktuelne šampione BiH, čime su stigli na korak od osvajanja nove titule, treće u nizu.

Trener Banjalučana Igor Rađenović nije bio zadovoljan izdanjem svojih igrača u prvih 30 minuta meča, ali je na kraju sve došlo na svoje mjesto. Odbrana je obavila veliki dio posla u nastavku, pa bitan trijumf nije izostao.

“Nismo bili na svom nivou do sredine drugog poluvremena, a onda smo odigrali odlično u odbrani. Rokadom u napadu, kada je Branislav Obradović zaigrao na srednjem beku, a Duško Hercegovac na desnom, napravili smo ključnu prednost. Veliku sigurnost ulio nam je i golman Stanko Abadžić, koji je u tom periodu skidao zicere, sedmerce i kontre”, istakao je Rađenović.

rad2

Davorin Vujović sa sedam pogodaka bio je najbolji u redovima Borca m:tel, dok su po gol manje postigli Milan Đukić i Mirko Mikić. Zanimljivo je da su ova tri igrača bili najefikasniji i u prvom meču, koji je prošle subote odigran u Banjaluci. Kod Izviđača bolji od ostalih bio je Matej Hrstić (sedam golova).

Borac će u subotu imati priliku za treću pobjedu, koja bi donijela novi pehar u klupske vitrine. Ovaj meč biće odigran u Univerzitetskoj sportskoj dvorani banjalučkog kampusa od 20 časova, zbog zauzetosti dvorane “Borik”.

Protiv istog rivala crveno-plavi igraće u polufinalu Kupa BiH, a u utorak će biti određeno gdje će se igrati završni turnir 30. i 31. maja. Čelik i Borac m:tel, koji brani trofej, podnijeli su kandidaturu za organizaciju završnice bh. kupa.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-gazi-ka-novom-peharu/||claudebot