Počinje borba za prvaka: Borac vs Izviđač!

Objavljeno: 7. 5. 2015 u 15:59h

Rukometaši Borca m:tel i Izviđača u subotu će u Banjaluci početi finalnu seriju plej-ofa za prvaka BiH. U Borcu prihvataju ulogu favorita i nadaju se odbrani titule.

Prva utakmica finalne serije između Borca m:tel i Izviđača biće odigrana u subotu od 17 časova u banjalučkom Boriku, a Banjalučani žele da pobjedom opravdaju ulogu favorita i krenu u odbranu šampionske titule.

Trener Borca m:tel Igor Rađenović kaže da je njegova ekipa imala sreće što je žrijebom dobila prednost domaćeg terena i da je tako došla u poziciju favorita.

“Da je bilo drugačije možda bi šanse bile pola-pola, ali ovako mi moramo da preuzmemo ulogu favorita. Imali smo jednu pauzu od mjesec i po dana što nam nije išlo baš na ruku jer ispali smo iz takmičarskog procesa, ali vjerujem da će moji momci uz veliku želju i volju da nadoknade taj nedostatak. To su dve različite ekipe, ekipa Izviđača sastavljena je od mladih igrača od 18,19,20 godina i igraju jako brzo i poletno što karakteriše sve ekipe tog uzrasta. To je jedna njihova prednost”, rekao je Rađenović.

On je međutim istakao da i Borac ima svoje prednosti koje mora da iskoristi.

“Naša prednost su iskustvo i fizička snaga. Mi ćemo se truditi da te naše prednosti iskoristimo i odbranimo titulu osvojenu prošle godine”, poručio je Rađenović koji u prvoj utakmici neće moći da računa na jednog od najboljih igrača, iskusnog Srđana Trivundžu.

“On već mjesec dana vuče neugodnu povredu stopala, počeo je lagano da trenira sa ekipom, ali gotovo sigurno da neće biti spreman za prvu utakmicu. Za drugu i treću mislim da će biti”, dodao je Rađenović.

Srednji bek Borca, Stefan Janković, poručio je da on i igrači na terenu pokazati da su najkvalitetnija ekipa u BiH i odbraniti titulu prvaka.

“Očekuje nas najvažniji dio sezone, utakmica za koju smo se spremali tokom cijele sezone, ne trebamo nešto mnogo pričati, već sve trebamo reći na terenu. Nadam se da ćemop dokazati da smo najkvalitetnija ekipa u BiH. Ekipa Izviđača jeste mlada i poletna, ali maksimalno ćemo ih ozbiljno shvatiti i ukoliko ispoštujemo sve ono što smo radili an treninzima i dogovor pred utakmicu ne sumnjam da ćemo imati uspjeha”, istakao je Janković.

Drugi meč finalne serije koja se igra na tri dobijena meča, igra se u Ljubuškom 13. maja, a treći meč planiran je za 16. maj u Banjaluci.

Hendikep Borca je što se taj meč, koji bi mogao odlučivati o prvaku, ne može odigrati 16. maja u Boriku, zbog zauzetosti dvorane, pa će ili biti pomjeren, ili će se igrati u mnogo manjoj dvorani u OŠ “Borisav Stanković” u Budžaku.

“Problem je što su u dvorani Borik održavaju Đurđevdanski festival i Sajam za djecu i porodicu povezani, mi shvatamo njih iz dovrane da moraju da imaju komercijalne sadržaje ali problem je što su povezali osam dana. Tražili smo od Izviđača da se igra treća utakmica u ponedjeljak 18. maja, čekamo njihov odgovor, nadamo se da ćemo ga dobiti što prije i zbog planiranog TV prenosa. On je trebao biti organizovan i za ovu prvu utakmicu ali imali smo kratko vrijeme od žrijeba do prve utakmice i nije bilo moguće organizovati. Ako Izviđač ne prihvati naš prijedlog, moraćemo igrati u Budžaku. Tamo je manaj dvorana ali bolje je igrati u Banjaluci meč za titulu i proslaviti ju nego negdje drugdje”, rekao je Vladimir Branković, član uprave Borca.

Nemogućnost odigravanja treće utakmice u Boriku, ukazala je na problem o kojem se rijetko priča, a to je da Banjaluka, koja se često naziva “gradom rukometa” nema dovoljno rukometnih terena.

“U Banjaluci osim Borika imamo samo još jednu dvoranu gdje se može igrati rukomet, to je ta u školi u Budžaku, a tamo ne radi semafor i moraćemo ga popravljati ako tamo budemo igrali. Ne postoji teren drugi u Banjaluci koji je sertifikovan za rukomet od strane premijer lige. Banjaluka je grad rukometa, a prave se dvorane u kojima se ne može igrati rukomet i apelovao bih na ljude koji odlučuju o tim stvarima da rukometašima obezbijede uslove, da ne bude sve samo na priči o gradu rukometa”, poručio je Branković.

On je dodao da bi odgovor Izviđača o terminu odigravanja treće utakmice trebao dobiti u toku današnjeg i sutrašnjeg dana.

Rukometaši Borca zbog zauzetosti dvorane Borik narednih dana vjerovatno će trenirati u pomenutok dvorani OŠ “Borisav Stanković”.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/pocinje-borba-za-prvaka-borac-vs-izvidac/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])