RK Borac domaćin u prvom meču finala plej-ofa za prvaka BiH

Objavljeno: 6. 5. 2015 u 14:14h

Rukometaši Borca m:tel u subotu, 9. maja, biće domaćini Izviđaču iz Ljubuškog u prvoj utakmici finala plej-ofa za prvaka BiH, odlučeno je juče žrijebom.

Tako je prekinut petnaestodnevni cirkus, koliko je trajala dilema ko će imati prednost meča više na svom terenu.

“To samo otezanje takmičarskih organa dovelo nas je u dilemu da posumnjamo da to nisu čista posla. Iako smo se iskreno pribojavali nekakvih malverzacija, žrijeb je protekao potpuno regularno. Sreća je bila na našoj strani i bićemo domaćini u prvom susretu, koji će se igrati u subotu, najvjerovatnije od 20.15 časova u “Boriku”, naglasio je član Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac m:tel Vladimir Branković, koji je na žrijebu bio srećne ruke za svoj tim.

U finalnoj seriji igraće se na tri pobjede. Drugi meč na programu je već u srijedu, 13. maja, u Ljubuškom, a treći tri dana kasnije (subota, 16. maj) u Banjaluci. Eventualna četvrta i peta utakmica na programu su 20. maja u Ljubuškom, odnosno 23. maja u Banjaluci.

“Sigurno je da smo i prije žrijeba bili u blagoj prednosti, koja je sada malo porasla, jer ćemo imati meč više pred našim navijačima. Međutim, Izviđač se mora ozbiljno shvatiti pošto ima veoma mladu i poletnu ekipu, a poznato je da je Ljubuški dugi niz godina rasadnik rukometnih talenata, od kojih mnogi sada igraju za velike klubove”, dodao je Branković.

Trener Banjalučana Igor Rađenović je naglasio da je sreća konačno bila naklonjena “crveno-plavima” i da ih je pogledala u pravom trenutku.

“Iza nas je veoma teška i neizvjesna sezona u kojoj su najveći problem bile finansije, ali smo je ipak nekako uspjeli izgurati. Vjerujem da smo kvalitetniji od rivala. Ne puno, ali dovoljno da uz maksimalan angažman svih odbranimo titulu. U prvoj utakmici sigurno ćemo biti lišeni usluga iskusnog Srđana Trivundže zbog povrede stopala, ali se nadamo da će biti u stroju već za drugi susret”, rekao je Rađenović.

Kup

Po riječima Brankovića Banjalučani su se kandidovali za domaćina završnice Kupa BiH, u kojoj će osim njih nastupiti još Izviđač, Goražde i Čelik.

“Vjerujem da je krajnje vrijeme da budemo domaćini, jer se završnica nije igrala već četiri godine u Banjaluci. Uz to najviše ulažemo u rukomet, u ekipi imamo veliki broj reprezentativaca, a u “Boriku” se po pravilu okuplja i najviše gledalaca”, naglasio je Branković i dodao da su kandidaturu podnijeli još samo Zeničani, te da će se finalni turnir igrati od 29. do 31. maja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rk-borac-domacin-u-prvom-mecu-finala-plej-ofa-za-prvaka-bih/||claudebot