Kako je Borac osvojio Kup IHF (Video)

Objavljeno: 5. 5. 2015 u 13:52h

Prije 24 godine, banjalučki Borac je na današnji dan u prvom finalu u dvorani “Borik” nadigrao CSKA iz Moskve (20:15) i trasirao put ka drugom evropskom trofeju u istoriji. Pogledajte cijelu utakmicu.

Oko 3.000 navijača u “Boriku” bodrilo je 5. maja 1991. godine banjalučki “dječiji vrtić” protiv tada giganta Sovjetskog Saveza koji je predvodio legendarni rukometaš Talant Dušebajev.

Trener “Velikana iz Gospodske” bio je Velimir Petković, a ekipu su činili aktuelni selektor Bosne i Hercegovine Dragan Marković, Senjanin Maglajlija, Aleksandar Knežević, Jani Čop, Mehmedalija Mulabdić, Zlatan Arnautović… i Borac je iznenadio velikog favorita slavivši s pet golova prednosti.

U revanšu u Moskvi, dvije nedjelje kasnije Banjalučani su minimalno poraženi (24:23), pa je nakon evropske titule iz 1976. godine u vitrine u Gospodskoj ulici stigao novi međunarodni pehar.

Selektor BiH Dragan Marković je uvjeren da bi “dječiji vrtić” osvojio još trofeja da se ubrzo ekipa nije raspala zbog rata u bivšoj Jugoslaviji.

“Zli rat se ubrzo proširio zemljom i naša generacija se praktično raspala. No, to lijepe rukometne trenutke zauvijek ću pamtiti. Emocije odmah prorade kada ih se sjetim. Bio je to najsrećniji dan u mojoj karijeri, a vjerujem i većine mojih saigrača. Bili smo klinci sa trofejom u rukama. Imali smo mladu, ali odličnu ekipu. Disali smo kao jedan. Malo je timova koji su sa tako mladom generacijom napravile sličan podvig. A naša je bila evropsko i svjetsko rukometno iznenađenje”, prenio je klupski sajt riječi popularnog Marke.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/kako-je-borac-osvojio-kup-ihf-video/||claudebot