Apel Borca i Izviđača Savezu: Žrijebajte odmah!

Objavljeno: 29. 4. 2015 u 16:35h

Rukometni klubovi Borac m:tel i Izviđač ogorčeni jer je RSBiH odgodio žrijeb za domaćina finalnih utakmica za prvaka BiH za 5. maj. “Problem je organizovati utakmicu za samo dva ili tri dana”, poručuju Savezu.

Borba za prvaka BiH počinje 9. maja, znaju se oni koji će se boriti za titulu, ali ne i mjesto odigravanja prve utakmice.

Iako je bilo najava da će žrijeb za određivanje domaćina biti održan u ponedjeljak, to se nije desilo, a domaćin će biti poznat tek 5. maja, odnosno četiri dana pred utakmicu.

To predstavlja problem za klubove koji će imati malo vremena za samu organizaciju utakmice, zbog čega su uputili dopis RSBiH da do kraja sedmice obave žrijeb, ali kako kažu u RK Borcu m:tel to nije urodilo plodom.

“Obaviješteni smo da će žrijeb biti održan 5. maja. To je neozbiljno. Ne znam zbog čega se to dešava, možda zbog onih molbi ona dva kluba da se igra Liga 4. Uglavnom neozbiljno je prema Borcu i Izviđaču koji su izborili plasman u finale i koji mroaju d aplaniraju dvoranu. U Boriku se eto održava i Đurđevdanski festival i moramo znati ranije kada smo domaćini a kada gosti i da se pripremimo u slučaju da dvorana bude zauzeta. Ovako ćemo doći na gotovo i moraćemo prihvatiti to što bude, ali ne znam šta ćemo da radimo ako se bude trebalo igrati u Banjaluci, a dvorana bude zauzeta”, istakao je Vladimir Branković, član Upravnog odbora RK Borac.

On je upozorio da je odgađanje žrijeba problem i u slučaju da Borac bude izvučen da prvu utakmicu igra na strani jer nije lako ni organizovati odlazak na gostovanje na brzinu.

“Imamo problem sa prevozom. Ne možemo prevozniku reći ‘Trebaš nas sutra voziti’. To je veoma kratak period između odluke gdje se igra i samog odigravanja utakmice. Poslali smo dopis, kao i Ljubuški, da se sutra obavi žrijeb, zašto to nije ispoštovano ne znam. Nije ovo seoska liga ni Liga mladih da se ode na gostovanje autom već liga jedne države. Totalno neozbiljno je da se odlučuje u zadnji čas”, rekao je Branković.

Trener Borca Igor Rađenović kaže da to što se ne zna gdje se igra neće mnogo uticati, na ekipu, ali da predstavlja problem za upravu kluba.

“Ovo više ometa upravu nego ekipu. Oni trebaju da za samo par dana organizuju utakmicu, tako da to više smeta njima nego nama. Mi znamo s kim igramo, a da li ćemo igrati kući ili na strani ne bi trebalo da predstavlja neku razliku“, rekao je Rađenović.

Ono što hoće da smeta njegovoj ekipi je duga pauza od završetka SEHA lige do razigravanja za prvaka BiH.

“Imali smo veliku pauzu, to će se osjetiti u našoj igri, ali trudićemo se da našim angažmanom i voljnim momentom to nadoknadimo. Nismo odigrali puno rpijateljskih utakmica jer nismo imali s kim. Ali spremamo se i daćemo sve od sebe”, rekao je Rađenović.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/apel-borca-i-izvidaca-savezu-zrijebajte-odmah/||claudebot