Borac m:tel brani titulu protiv Izviđača

Objavljeno: 23. 4. 2015 u 11:50h

Rukometni savez Bosne i Hercegovine odbacio ideju o formiranju “Lige 4” što znači da će Borac m:tel u finalu odmjeriti snage sa ljubuškim Izviđačem.

Prijedlog da se promijene pravila dostavili su Izvršnom odboru RS BiH predstavnici zeničkog Čelika i Vogošće, ali je odbijen pa će se za titulu boriti učesnik regionalne SEHA lige (Borac m:tel) i pobjednik Premijer lige BiH (Izviđač).

Potpredsjednik RS BiH i prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske Zdravko Miličević u izjavi za “Nezavisne novine” je naglasio da nema nikakvog smisla mijenjati propozicije takmičenja usred sezone.

“Besmisleno je mijenjati takmičenje u finišu sezone. Razum je ipak nadvladao”, izjavio je Miličević.

Ko će biti domaćin prve utakmice između crveno-plavih, koji brane šampionski pehar, i popularnih “skauta” biće poznato nakon žrijebanja u ponedjeljak, a šampion će postati prva ekipa koja zabilježi tri pobjede.

Crveno-plavi na jubileju Metaloplastike

Banjalučani su uveličali jubilej Metaloplastike – 30 godina od osvajanja prve titule šampiona Evrope. Odigrali su revijalni meč i upisali poraz 26:24.

Šapčani su, aprila 1985. godine, u finalu Kupa šampiona u dvomeču bili bolji od Atletiko Madrida. U prvom susretu odigranom u Šapcu Veselin Vujović i saigrači slavili su 19:12, a u revanšu su bili još ubjedljiviji – 30:20.

Na proslavu simboličnog naziva “Dočekajmo šampione”, koju je organizovao grad Šabac, došli su nekadašnji asovi iz cijele bivše Jugoslavije, a među njima je bio i Jasmin Mrkonja, član zlatne generacije Metaloplastike, a sada selektor juniorske reprezentacije BiH.

“Ponosan sam što sam igrao u Šapcu i ma gdje živio, uvijek ću se osjećati dijelom njega. I moja kćerka je rođena u ovom divnom gradu, a prenosim vam pozdrave ljudi iz cijele BiH koji pamte Metaloplastiku kao veliku ekipu”, rekao je Mrkonja, a prenijele “Nezavisne novine”.

Prije ovog meča, snage su odmjerili i juniori dva kluba, a uspješnije su bile nade Borca m:tel, slavivši 26:25.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-mtel-brani-titulu-protiv-izvidaca/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])