SEHA: Borac u finišu slomio Nekse

Objavljeno: 19. 3. 2015 u 12:35h

Rukometaši Borca m:tel pobjedom su se u srijedu uveče oprostili od SEHA lige. Crveno-plavi su u finišu pogocima Mirka Mikića slomili Nekse u dvorani “Borik” iako su Našičani vodili gotovo cijelu utakmicu 30:28 (14:15).

Hrvatski predstavnik u regionalnom takmičenju došao je u Banjaluku kao šesti tim SEHA lige i sa osiguranim plasmanom na završni turnir u mađarskom Vespremu, dok su Banjalučani željeli da se pobjedom oproste od svojih navijača.

I u tome su uspjeli i dodatno uljepšali veče svim ljubiteljima crveno-plavih jer su nešto ranije fudbaleri Borca osigurali plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine! A do četvrtog trijumfa u SEHA ligi, mora se reći, ostavili su srce na terenu!

Izabranici Igora Rađenovića nisu previše dobro ušli u susret, gosti su konstatantno imali prednost od nekoliko pogodaka, najviše “+4”, ali su Banjalučani uspjeli do isteka prvog poluvremena i odlaska na odmor da smanje na podnošljivih “minus jedan” (14:15).

Po povartku sa odmora, Nekse je nastavio da igra svoju igru i održavao je prednost do 40. minuta, kada je izjednačio Milan Đukić (18:18). Poslije tri minuta, Borac m:tel je prvi put na susretu stigao do prednosti za koju se postarao Đukić, a nastavio je i iskusni pivot Ratko Nikolić.

Međutim, hrvatski tim je u narednim napadima uzvratio i zahvaljujući Albinu Eteru ponovo vratio vođstvo na dva gola (24:22).

Nije se predavao ni domaći tim, konstantno je prijetio, smanjivao na “-1”, ali se nisu bez borbe predavali ni gosti držeći vođstvo.

Pogotkom Davorina Vujevića pet minuta do kraja, crveno-plavi su ponovo počeli da “dišu za vratom” Nekseu (24:25), a na dva minuta do kraja golom Mirka Mikića, domaćin je najprije smanjio, a poslije kontranapada isti igrač i izjednačio (28:28).

Odbrana je bila na visini zadatka u narednom napadu, pa je ponovo Mikić istrčao kontru i pogodio za ključno vođstvo Borca! (29:28). U posljednjih šezdesetak sekundi su Rađenovićevi momci sačuvali loptu i sedmercem na kraju, koji je realizovao Mikić, četvrtim uzastopnim pogotkom “ovjerili” pobjedu banjalučkog tima.

Najbolji kod banjalučke ekipe bio je Srđan Trivundža sa sedam golova, Mirko Mikić je uknjižio pet, po četiri su postigli Ratko Nikolić, Stefan Janković i Milan Đukić, a na golu je Petar Jokanovic sakupio devet odbrana.

Na drugoj strani kod Našičana, prva imena bili su Can Čelebi i Albin Eter sa po sedam pogodaka, dok je golman Perica Lelić sakupio devet odbrana.

Borac je na kraju osvojio osmo mjesto na tabeli, ostavivši iza sebe predstavnike Srbije Vojvodinu i kragujevčki Radnički.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/seha-borac-u-finisu-slomio-nekse/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])