RK Borac: Malo sreća, malo odbrana…

Objavljeno: 19. 3. 2015 u 14:30h

Trener Borca m:tel Igor Rađenović priznao je da njegov tim nije bio na visini zadatka u najvećem dijelu meča sa Nekseom u posljednjem kolu SEHA lige, ali i istakao da je u finišu presudila dobra odbrana crveno-plavih.

Banjalučki rukometaši pobjedom nad ekipom iz Našica okončali su nastup u ovogodišnjoj SEHA ligi.

Hrvatski predstavnik je bio bolji rival u dvorani “Borik” gotovo cijeli meč, da bi u furioznom finišu s četiri vezana gola Mirka Mikića, Borac m:tel izvojevao četvrtu pobjedu ove sezone i iza sebe na tabeli ostavio predstavnike Srbije, Vojvodinu i Radnički.

“Mi smo bili lošiji protivnik 50 minuta. Bili smo u rezultatskom zaostatku, uspijevali smo da izjednačimo i da povedemo jedan razlike, ali uvijek je ekipa Neksea uspjela da se vrati na pravi kolosijek i da preokrene. Posljednjih pet minuta odlučila je naša agresivna igra u odbrani, imali smo dvije kontre koje je istrčao Mikić (na fotografiji), da dođemo do izjednačenja i da povedemo. Nismo dobro igrali, ali smo na kraju pobijedili”, rekao je trener Banjalučana.

Dobru utakmicu odigrao je golman Borca m:tel Petar Jokanović sakupivši devet odbrana, ali je priznao da su Našičani bili bolji.

“Mislim je je Nekse bio bolji na terenu. Međutim sreća je bila na našoj strani i iskreno drago mi je što smo se pobjedom oprostili od ove sezone u SEHA ligi”.

Šef struke hrvatskog kluba Zdenko Kordi poslije utakmice je veoma pohvalno govorio o Borcu m:tel, koji je veliko rukometno ime.

“Izuzetno cijenim ekipu Borca, sastav koji je kombinacija iskusnih i mladih igrača, koji  na domaćem terenu imaju podršku izvanredne publike, i koji se ne predaju do zadnjeg minuta, a tako je bilo i na ovom meču. Mi nismo što se plasmana tiče imali motiv, već motiv za takmičenje koje nas tek čeka (Završni turnir SEHA lige u Mađarskoj). Zadovoljan sam sa nekih 40 minuta utakmice, ali nisam zadovoljan igrom rezervista koji nisu bili u prvoj postavi, jer su individualno pokušavali neke stvari riješiti, to nam je dosta otežalo situaciju. Ali to ne umanjuje pobjedu Borca”, istakao je Kordi.

Najefikasniji u gostujućem taboru bio je Can Čelebi sa sedam postignutih pogodaka.

“Dobro smo startovali i dobro igrali 50 minuta, ali smo na kraju izgubili koncentraciju. Ako želite da pobijedite morate dobro igrati zadnjih deset minuta”, rekao je rukometaš Neksea i na kraju sportski čestitao trijumf Banjalučanima.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rk-borac-malo-sreca-malo-odbrana/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])