RK Borac: “Pobjeda kao poklon navijačima”

Objavljeno: 17. 3. 2015 u 15:04h

Posljednji meč 18. kola SEHA lige u “Boriku” će odigrati Borac m:tel i Nekse iz Našica (srijeda, 20:55, RTRS), čime će biti spuštena zavjesa na regularni dio sezone u regionalnoj rukometnoj ligi.

Utakmicom Borca m:tel i Neksea iz Našica, koja je na programu u srijedu od 20:55 časova, biće završen regularni dio sezone u SEHA ligi.

Meč bez rezultatskog značaja, Banjalučani dočekuju sa željom da se pobjedom oproste od svoje vjerne publike, iako to neće biti nimalo lako, s obzirom da u “Borik” stiže Nekse iz Našica, ekipa koja je izborila plasman na završni turnir SEHA lige osvojivši šesto mjesto u ligaškom dijelu takmičenja.

“U formi smo. Vezali smo nekoliko dobrih rezultata. Kvalitetno igramo, kako u odbrani, tako i u napadu. U goste nam dolazi veoma dobra ekipa iz Našica, koja je svoj kvalitet pokazala tako što se plasirala među šest najboljih u SEHA ligi i igraće na završnom turniru. Igraju moderan, brz rukomet, pokretljivo, sa 6-0 i 5-1 u odbrani. U gostima protiv njih izgubili smo četiri razlike i trudićemo se da sutra pobjedom obradujemo našu publiku. Želja nam je da se na pravi način oprostimo od ove sezone u SEHA ligi”, poručio je trener Borca m:tel Igor Rađenović, koji na ovom susretu može računati na sve igrače.

Crveno-plavi su ove sezone ostvarili tri pobjede i jedan remi. Eventualnom pobjedom protiv hrvatske ekipe sezonu bi završili na osmom mjestu, što se može smatrati uspjeh, s obzirom na sve finansijske, ali i kadrovske probleme.

“Na turniru u Doboju povrijedio se Duško Hercegovac, Goran Trkulja napustio nas je tokom priprema, tako da smo prvi dio SEHA lige odigrali sa ograničenim brojem igrača. Ranije smo morali da igramo duboku 5-1 i 4-2 zonu, gdje smo dodatno trošili naše iskusnije igrače, Srđana Trivundžu i Branislava Obradovića. Uvijek je dolazilo do velikog pada u drugom poluvremenu. Hercegovac se oporavio od povrede, a Davorin Vujović poslije odlaska Nemanje Bezbradice u Izrael odigrao je na visokom nivou, čime smo dobili dva dodatna igrača u rotaciji. Sada možemo igrati 6-0, što se odrazilo i na rezultate. Bliži se završnica prvenstva BiH i Kupa, tako da u dobrom raspoloženju dočekujemo kraj sezone”, dodao je Rađenović.

Ponajbolji igrač ove sezone u redovima “Velikana iz Gospodske ulice” Đorđe Ćelić uvjeren je da će dobre partije u SEHA ligi pomoći Banjalučanima da odbrane duplu krunu na domaćoj sceni.

“Nekse je u decembru slavio ponajviše zahvaljujući našim greškama. Spremni smo za ovaj meč i svi igrači daće svoj maksimum kako bi im se revanširali i stigli do pobjede. Važno je da odigramo kvalitetno u odbrani, a u napadu da nas krasi brz protok lopte, kako bismo stvorili što više prilika. Mnogo smo napredovali igrajući u SEHA ligi protiv vrhunskih ekipa, od kojih neke nastupaju i u Ligi šampiona i vjerujem da će nam to mnogo značiti u završnici domaćih takmičenja”, naglasio je Ćelić i pozvao navijače da dođu u što većem broju u “Borik” i podrže crveno-plave.

Banjalučani će nakon sutrašnjeg duela imati sedam dana odmora pred revanš meč četvrtfinala Kupa BiH protiv Konjuha (prvi duel u Živinicama riješili su u svoju korist rezultatom 34:18). Zatim slijedi nešto duža pauza.

“Tek 9. maja počinje završnica prvenstva BiH, tako da ćemo imati dovoljno vremena da odmorimo igrače. Sigurno je da će nas to malo poremetiti, s obzirom da smo ušli u dobar ritam. Predstoji nam pauza od mjesec dana i trudićemo se da održimo formu kroz prijateljske utakmice, kako ne bi poremetili ovo što smo do sada ostvarili”, rekao je trener Rađenović.

Utakmicu Borac m:tel – Nekse direktno će prenositi Radio-televizija Republike Srpske.

rk-borac-mtel

Borac ne brine za budućnost

Trener Banjalučana naglasio je da je igranje SEHA lige mnogo značilo mladim igračima na sticanju potrebnog iskustva.

“Đorđe Ćelić, Davorin Vujović i Stefan Janković odigrali su vrhunski. Bez Ćelića naša odbrana ne može da se zamisli. Takođe, Nikola Tešić ima epizodnu ulogu jer na mjestu desnog krila teško je izboriti mjesto pored Milana Đukića, koji je vrhunsko krilo i možda zaslužuje da igra u reprezentaciji Srbije. Takođe, Marko Ćeranić povredom Mirka Mikića dobio je veliku minutažu i uspio je da je iskoristi na pravi način. Pozvan je na okupljanje juniorske reprezentacije Srbije, tako da ne treba da brinemo za budućnost Borca”, istakao je Rađenović.

PAROVI 18. KOLA:

  • Borac m:tel – Nekse

Odigrano ranije:

  • Vardar – Vojvodina 30:26
  • Zagreb – Vesprem 21:24
  • Radnički – Tatran 22:33
  • Metalurg – Meškov 17:26

TABELA: Vesprem 51, Vardar 45, Meškov 39, Zagreb 36, Tatran 33, Nekse (-1) 16, Metalurg 15, Vojvodina 10, Borac m:tel (-1) 10, Radnički 7.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rk-borac-pobjeda-kao-poklon-navijacima/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])