Rukometaši Borca ubjedljivi protiv Konjuha

Objavljeno: 13. 3. 2015 u 13:56h

Rukometaši Borca m:tel u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH savladali su u Živinicama domaći Konjuh sa ubjedljivih 34:18 (12:10), tako da će revanš u “Boriku” 25. marta biti puka formalnost.

Domaćini su bili donekle ravnopravan protivnik samo u prvom poluvremenu na koje su Banjalučani otišli sa prednošću od 12:10, a u nastavku susreta na terenu je postojala samo “crveno-plava” ekipa. Najviše golova za Konjuh postigao je Mihret Husić, koji je šest puta zatresao mrežu rivala. U redovima izabranika Igora Rađenovića prednjačio je Milan Đukić sa pet pogodaka, po četiri su postigli: Miloš Nježić, Branislav Obradović i Ratko Nikolić, a po tri: Duško Hercegovac, Nikola Tešić i Mirko Nikić.

“Samo u prvih petnaestak minuta domaćin nam je parirao, a poslije toga smo preuzeli stvar u svoje ruke i zabilježili pobjedu od 16 golova razlike, tako da će revanš biti puka formalnost”, naglasio je Rađenović.

Naredni meč Banjalučani igraju 18. marta kada u posljednjem 18. kolu SEHA Gasprom južni tok lige dočekuju Nekse iz Našica.

“Poslije te utakmice i revanša sa Konjuhom slijedi nam pauza od mjesec poslije koje će uslijediti finalni turnir Kupa BiH i mečevi za prvaka. Biće nezgodno zbog tolikog praznog hoda, ali vjerujem da ćemo to vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način da ostanemo u dobroj formi”, dodao je Rađenović.

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala Kupa BiH: Čelik – Krajina 38:29, Izviđač – Vogošća 32:28. Goražde je već u polufinalu pošto je sarajevska Bosna odustala od takmičenja. Revanš susreti su na programu 25. marta.

Premijer Liga

U utakmicama 19. kola Premijer lige BiH za rukometaše, koje se igraju večeras, sastaju se: ZENICA: Čelik – Zrinjski (17 časova), GRADAČAC: Gradačac – Prijedor (19), VOGOŠĆA: Vogošća – Izviđač (19), ŽIVINICE: Konjuh – Bosna (V) (19), DERVENTA: Derventa – Krivaja (19), TUZLA: Sloboda Solana – Gračanica (19), SARAJEVO: Bosna – Lokomotiva (20 časova).

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rukometasi-borca-ubjedljivi-protiv-konjuha/||claudebot