Rukometaši Borca putuju u Živinice po pobjedu

Objavljeno: 11. 3. 2015 u 13:58h

Rukometaši Borca m:tel u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH gostuju Konjuhu večeras od 19 časova.

Iako su Banjalučani aktuelni šampioni BiH i osvajači ovog takmičenja, nerado se sjećaju posljednjeg gostovanja u Živinicama. Doživjeli su poraz u prvom kolu plej-ofa prošle godine (24:30), ali su se kasnije na domaćem parketu osvetili gostima i slavili sa 31:23, te na kraju osvojili titulu. Da su bolja ekipa potvrdili su i u polufinalu prošlogodišnjeg Kupa.

“U Živinicama je uvijek vruć teren, ali radujemo se takvoj atmosferi, jer nas tjera da pružimo maksimum. Konjuh nema ekipu kao prošle godine, ali uvijek su nezgodni na domaćem terenu. Trudićemo se da već u prvom meču napravimo dobar rezultat, a olakšavajuća okolnost je što revanš igramo u “Boriku”, rekao je trener Banjalučana Igor Rađenović.

Njegovi izabranici u posljednje vrijeme pružaju dobre partije u SEHA ligi. Poslije pobjede protiv Tatran Prešova, pružili su dobar otpor PPD Zagrebu i Vojvodini u gostima, a zatim su upisali treću pobjedu u regionalnoj ligi savladavši Metalurg.

“U posljednje vrijeme igramo sve bolje i čini mi se da u top formu ulazimo onda kad nam je najvažnije, a to je u trenutku kada počinju bitke za domaće trofeje. Nadamo se da i treću godinu uzastopno možemo osvojiti “duplu krunu”, rekao je Rađenović.

On je u pripremi meča protiv Konjuha imao mali problem, pošto je Ratko Nikolić propustio nekoliko treninga zbog bolesti i pitanje je da li će biti spreman za večerašnju utakmicu, pa će priliku da se istakne dobiti Đorđe Ćelić.

Parovi

U prvim mečevima četvrtfinala Kupa BiH sastaju se: ZENICA: Čelik – RK Krajina (18), LjUBUŠKI: Izviđač – Vogošća (18.30), ŽIVINICE: Konjuh – RK Borac m:tel (19). Ekipa Goražda prošla je u polufinale bez borbe, pošto je sarajevska Bosna odustala od takmičenja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rukometasi-borca-putuju-u-zivinice-po-pobjedu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])