U ŽRK Vrbas se ne mire sa izbacivanjem

Objavljeno: 10. 3. 2015 u 12:37h

Prije nepune tri godine Banjaluka se dičila šampionskom titulom prvaka BiH u rukometnoj Premijer ligi za žene, a sada je ovaj sport na ivici ambisa u gradu na Vrbasu.

Šestostruki uzastopni šampion, od 2007. do 2012. godine, Borac trenutno je na posljednjem mjestu tabele i do kraja prvenstva grčevito će se boriti za opstanak. Iako ima osam bodova više i nalazi se u sredini tabele, u većim problemima je Vrbas, koji je na korak od izbacivanja iz lige. Ova ekipa nije odigrala posljednji meč jesenjeg dijela takmičenja protiv Gruda, a zbog problema sa registracijom igračica, nije imala dovoljno igračica za nastup u prvom proljećnom kolu protiv Goražda. S toga je blizu eliminacije iz Premijer lige.

“Ne prihvatamo krivicu za meč protiv Gruda, pošto smo na vrijeme obavijestili protivnika, ali i ljude u savezu o promjeni termina. Iako je komesar takmičenja donio odluku da se utakmica registruje službenim rezultatom 10:0 u korist gosta, žalićemo se na ovu presudu i tražiti da meč bude ponovo odigran. Što se tiče utakmice protiv Goražda, prihvatamo krivicu jer nismo na vrijeme registrovali igračice, a zbog problema s povredama nismo imali dovoljan broj rukometašica kako bi počeli meč”, rekli su u Vrbasu.

Mada nije jasno kako će oni sada da ulože žalbu poslije skoro tri mjeseca od planiranog termina odigravanja utakmice i nakon što su istekli svi rokovi za žalbe. Činilo se na početku sezone da će Vrbas biti pravo osvježenje. Uprava je angažovala provjerena imena, djevojke koje su učestvovale u gotovo svim uspjesima Borca, a sa klupe ih je predvodio najtrofejniji trener u ženskom rukometu u BiH Rade Unčanin, koji je u međuvremenu napustio klub. Pola godine kasnije sudbina Vrbasa je neizvjesna.

“Situacija je takva kakva jeste, trenutno nemamo novca, ali imamo obećanja nekoliko sponzora da ćemo dobiti sredstva do kraja marta kojim bi mogli da nastavimo takmičenje. Tražićemo putem RS RS od RS BiH odgađanje utakmica do kraja marta, kada ćemo imati novac da nastavimo takmičenje”, rekli su u Vrbasu.

Pravila jasna

Komesar Premijer lige za rukometašice Zdenko Alpeza ponovio je stav koji je rekao i dan ranije.

“Još nisam dobio sve zabilješke službenih lica koja su delegirana za meč protiv Goražda i ne želim da prejudiciram, ali su pravila u ovakvim situacijama jasna. Klub koji ne odigra dva meča izbacuje se iz lige i dobija trogodišnju zabranu takmičenja u ovom rangu”, rekao je Alpeza.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/u-zrk-vrbas-se-ne-mire-sa-izbacivanjem/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])