Borac m:tel vratio dug Metalurgu

Objavljeno: 7. 3. 2015 u 10:29h

Rukometaši Borca m:tel upisali su treću ovosezonsku pobjedu u SEHA ligi! Poslije Radničkog i Tatran Prešova u petak uveče u dvorani Borik pao je i skopski Metalurg – 27:21 (14:9).

Crveno-plavi u petak su dočekali renovirani makedonski tim u dvorani Borik s namjerom da poprave bodovni saldo, ali i da se revanširaju za poraz u Skoplju u prvom dijelu sezone (24:17).

I u tome su uspjeli! Apsolutno zasluženo obzirom da su vodili od samog početka do isteka 60. minuta, javlja Mondo.

Trener Banjalučana Igor Rađenović najviše se prije meča pribojavao taktike iskusnog hrvatskog stručnjaka Lina Červara, koji s klupe predvodi makedonsku ekipu, ali ni proslavljeni trener nije mogao večeras da spriječi raspoložene Banjalučane da stignu do trećeg trijumfa ove sezone.

Krenulo je vrlo tvrdo, u prvih skoro pet minuta nije viđen nijedan gol u mrežama prvaka Bosne i Hercegovine i Makedonije.

A onda je mrežu gostiju otvorio iskusni pivot Ratko Nikolić i postigao prva tri gola za Borac. Uzvraćali su gosti dalekometnim bombama Đorđa Golubovića i Martina Manaskova, ali je u osmom minutu prednost ostala na strani domaćina (3:2).

Potom je krenula odlična igra Banjalučana zahvaljujući sjajnim asistencijama Srđana Trivundže, ali i realizaciji Mirka Mikića, Davorina Vujovića i Milana Đukića, pa je Borac u nekoliko navrata do 20. minuta vodio i sa pet golova razlike (10:5).

Červarov tim nije imao rješenja za čvrstu odbranu crveno-plavih, koja je kreirala nekoliko odličnih kontranapada iz kojih su rezultirali brzi i lagani pogoci.

Banjalučani su na odmor otišli sa pet golova razlike i već se tada naziralo da će gosti iz Skoplja teško moći do preokreta u Banjaluci.

Drugo poluvrijeme je golom otvorio Stefan Jaković za +6, a potom je publiku na noge podigao Ratko Nikolić sjajnom šraubom u petom minutu nastavka za 16:10.

Međutim, potom su Makedonci ušli u seriju golova smanjivši na minus tri pogotkom Radoslava Stojanovića, ali ju je na radost domaće publike prekinuo kapiten Borca Branislav Obradović (17:13) u 40. minutu.

Taj gol dao je krila domaćinu, pa su zahvaljujući odbrani i brzim kontrama pogodili Janković i Đukić za vraćanje prednosti od šest golova, a potom i Ratko Nikolić svojim šestim golom povisio na najveću prednost (20:13).

Od tog trenutka, sve je kod izabranika Igora Rađenovića bilo stvar rutine protiv mora se priznati talentovanog, ali neiskusnog tima Metalurga.

Velikan iz Gospodske je bez većih problema održavao prednost od pet do sedam golova, Đukić je popravio svoj golgeterski saldo, ali nije uspio da prestigne raspoloženog Ratka Nikolića, apsolutno najboljeg igrača utakmice.

Nikolić je ukupno postigao osam golova, tri manje dao je Đukić, a pristojan doprinos pobjedi u pogocima dali su Vujović sa četiri, odnosno Mikić i Janković sa po tri pogotka. Golman Stanko Abadžić sakupio je pet odbrana u prvom dijelu, a u nastavku je odličan bio Petar Jokanović sa 10 odbrana.

U makedonskoj ekipi prvo ime utakmice bio je Janja Vojvodić sa pet pogotka, po dva manje uknjižili su Đorđe Golubović i Radoslav Stojanović, a među boljima je bio i golman Damir Efendić sa devet odbrana.

Banjalučani će sezonu u SEHA ligi zatvoriti sa Nekseom iz Našica u Banjaluci 18. marta.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-mtel-vratio-dug-metalurgu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])