Rađenović: “Rampa” Červaru, pobjeda Borcu

Objavljeno: 5. 3. 2015 u 16:05h

Crveno-plavi u posljednje vrijeme igraju jako dobro. Ostvarili su “herojsku” pobjedu nad Tatran Prešovom u “Boriku” i upisali poraze na gostovanjima Vojvodini i Zagrebu.

Ipak, u susretima u Novom Sadu i hrvatskoj prestonici ostavili su odličan utisak o čemu su posvjedočile i riječi legendarnog stručnjaka Veselina Vujovića da “Borac m:tel zaslužuje nastup u SEHA ligi”.

Zato s optimizmom dočekuju “renovirani” makedonski tim, koji su u posljednje vrijeme napustile sve najveće zvijezde poput srpskog golmana Darka Stanića, ruskog reprezentativca Pavela Atmana, Mijajla Marsenića, Luke Cindrića, Vladana Lipovine…

Makedonci, koji su sedmi na tabeli SEHA lige, u prvom dijelu sezonu u Skoplju su savladali Banjalučane rezultatom 24:17 i sutrašnji meč će biti prilika da se “Velikan iz Gospodske” revanšira Metalurgu.

“Metalurg je promijenio ekipu u odnosu na dosadašnji dio prvenstva, otišla su im praktično sva ‘zvučna’ imena, reprezentativci raznih država, pa sad imaju podmlađenu ekipu koju predvodi iskusni trener Lino Červar. Upravo od hrvatskog stručnjaka i od njegovog načina na koji će da postavi taktiku nama prijeti najveći opasnost”, rekao je šef struke Borca m:tel Igor Rađenović.

Prema njegovim riječima, većina novih rukometaša iz Skoplja je relativno nepoznata i to može da predstavlja odrađeni problem crveno-plavima.

“Ne poznajemo dovoljno njihove nove igrače, ali nadam se našoj dobroj igri kao u prethodnih nekoliko utakmica. Učinićemo sve da ostvarimo pobjedu kako bi obradovali našu publiku u dvorani ‘Borik'”, dodao je trener Borca m:tel i napomenuo da nema problema sa sastavom jer su “svi njegovi izabranici zdravi, spremni i fokusirani da odigraju dobar meč”.

Rađenović je naglasio da uprkos igračkim promjenama Metalurg igra na sličan način kao i ranije.

“Mekedonci igraju kao i dosad na mali broj golova s odbranom 6-0. Červar mnogo rotira ekipu i svi će vjerovatno dobiti šansu. Ponavljam, većina tih mladih igrača je nepoznanica i nismo sigurni na koga ćemo morati da stavimo fokus u odbrambenoj fazi”,zaključio je trener Borca m:tel.

Do kraja dvije pobjede

Borac m:tel poslije Metalurga u petak do kraja sezone dočekuje još i našički Nekse 17. marta u Banjaluci.

“Ubijeđen sam da možemo osvojiti još pokoji bod. Igramo kod kuće oba puta i nadam se dvjema pobjedama”, rekao je trener Banjalučana.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/radenovic-rampa-cervaru-pobjeda-borcu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])