Banjalučki prvoligaši izbjegli gašenje

Objavljeno: 14. 2. 2015 u 11:53h

Vlada Republike Srpske odobrila je odgodu plaćanja poreskog duga Fudbalskom klubu Borac i Rukometnom klubu Borac m:tel te na taj način praktično spriječila gašenje ovih klubova.

rukomet

“Fudbaleri” duguju devet i po miliona, a “rukometaši” 581.000 maraka i zajedno sa bijeljinskim Radnikom najveći su dužnici među sportskim kolektivima, a ovom odlukom mogu da odahnu do kraja godine.

“Odluka je došla u pravo vrijeme, a da je kojim slučajem bila drugačija, to bi značilo i gašenje kluba. Ovo nam je veliki vjetar u leđa, pošto ćemo konačno moći funkcionisati normalno. Izmirili smo gotovo cijeli dug za PDV, ostalo nam je još nekih 16.000 maraka, uskoro ćemo isplatiti i bivšeg trenera Zorana Trninića, tako da će nam račun uskoro biti odblokiran. Do sada su sve troškove plaćali članovi uprave kluba iz svojih džepova” rekao je član Upravnog odbora Borca m:tel Vladimir Branković.

On je pozdravio i odluku Savjeta za sport grada Banjaluke da većinu novca iz budžeta daje klubovima za koje procijeni da su od opšteg interesa za grad.

Predsjednik FK Borac Draško Ilić svjestan je da ovo nije rješenje problema.

“Veliko hvala za ovakvu odluku, drago mi je da su ljudi prepoznali situaciju u kojoj se nalazimo, ali problemi u sportu su mnogo veći. Nadam se da će Ministarstvo porodice, omladine i sporta uskoro predložiti novi zakon o sportu i da će nam na taj način trasirati put kako da se ponašamo i kako da radimo. Bojim se da bez tog zakona nećemo uspjeti sačuvati klub, a ni kolege iz drugih klubova” rekao je Ilić.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Goran Raca naglasio je da je ovo treći put da Vlada Srpske izlazi u susret klubovima.

“Prvi put dug je bio zamrznut krajem 2013. godine, zatim tokom cijele 2014, a sada i u 2015. godini. Imali smo konkretne i korektne razgovore sa predstavnicima klubova, koji ne bježe od duga, nego jednostavno trenutno nisu u mogućnosti da ga vraćaju” zaključio je Raca.

Najveći dužnici

1. FK Borac        9.423.133,73 KM

2. FK Radnik      979.495,05

3. RK Borac m:tel         581.687,29

4. FK Rudar Ugljevik  334.431,63

5. FK Slavija     80.380,96

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/banjalucki-prvoligasi-izbjegli-gasenje/||claudebot