Pola reprezentacije BiH je Borac m:tel!

Objavljeno: 25. 12. 2014 u 10:45h

Čak 11 rukometaša Bosne i Hercegovine od 22, koliko je selektor “zmajeva” Dragan Marković pozvao na okupljanje pred Mundijal u Kataru, igralo ili igra u banjalučkom Borcu m:tel!

borac

Ovo je bez sumnje dokaz da je banjalučka škola rukometa i dalje jedna od najboljih u regionu iako je daleko od najslavnijih dana.

Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Peđa Dejanović, Petar Jokanović, Mirko Mikić, Alen Ovčina, Vedran Delić, Duško Čelica, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Ivan Milas, Kosta Savić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Stefan Janković, Josip Perić, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ, Elmir Građan, Faruk Vražalić i Muhamed Zulfić.

Svi oni su “borčevci” kao i sam selektor Marković, koji je početkom devedesetih godina prošlog vijeka bio igrač, a kasnije i trener “Velikana iz Gospodske”.

U banjalučkom klubu su ponikli Grahovac, Mikić, Janković i Vranješ, a tokom jednog dijela karijere dres Banjalučana nosili su braća Burić, Dejanović, Milas, Malinović, Karačić i Građan. Mikić i Janković su trenutno članovi Borca m:tel, dok su Grahovac, Vranješ i Karačić nekoliko sezona branili boje crveno-plavih, a po jednu godinu su u Borcu proveli braća Burić, Dejanović, Milas, Malinović i Građan.

Teoretski moglo bi da se desi da svi oni odu na Svjetsko prvenstvo u Kataru i da cijela postava bude sastavljena od Borčevih igrača.

“Činjenica da sam bio nekada igrač crveno-plavih, a zatim i trener ovog kluba, nema veze sa brojem reprezentativaca koji su bili ili su sada članovi Borca m:tel. Odlučio sam se za one najkvalitetnije, a ne treba da krijemo da se na ovom prostoru najbolji rukomet oduvijek igrao u Banjaluci. Borac je institucija ne samo u BiH, već i u cijeloj bivšoj Jugoslaviji”, rekao je Marković.

Osim 11 igrača, koji su nosili dres Borca, te selektora Dragana Markovića, još dvojica članova kluba iz Gospodske ulice su u stručnom štabu reprezentacije BiH. To su kondicioni trener Borko Petrović i fizioterapeut Nemanja Antonić.

“Kao selektor imao sam pravo da biram stručni štab i odlučio sam se na saradnike sa kojima sam već ranije radio. Jako mi je žao što moj pomoćnik nije nekadašnji igrač Borca Aleksandar Knežević, koji je sada pomoćni trener njemačkog Gepingena. Zbog obaveza bio je spriječen da nam pomogne”.

Svjetsko prvenstvo biće održano od 15. januara do 1. februara, a ekipa će na put krenuti 4. januara, a “zmajevi” će u grupnoj fazi igrati protiv Irana (16. januara), Austrije (17.1), Makedonije (19.1), Tunisa (21.1) i Hrvatske (23.1).

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/pola-reprezentacije-bih-je-borac-mtel/||claudebot