Derbi izgubio epitet, Borac ubjedljiv protiv Bosne

Objavljeno: 1. 3. 2012 u 13:49h

Rukometaši Banjalučkog “Borac m:tela” pobijedili su sinoć ekipu sarajevske Bosne rezultatom 36:14 u okviru 18. kola regionala SEHA lige.

Vukašin Stojanović

Vukašin Stojanović

Uprkos tome što je sarajevska ekipa došla veoma oslabljena, Banjalučani su veoma ozbiljno ušli u ovu utakmicu. Od samog početka veoma brzom igrom stigli su do pristojnog vođstva. Pleadu golova otvorio je Stojanović. Gosti su prvi gol postigli tek u 10. minutu, Hrbat je bio strijelac. Ekipa Dragana Markovića do poluvremena stekla je visoku prednost, u 28. minuti imalu “plus 14”, a rezultat na poluvremenu iznosio je 17:6. U drugom poluvremenu nastavilo se u istom ritmu, “Studenti” su bili nešto efikasniji. Utakmica je završena rezultatom 36:14. Najefikasniji u redovima “Borca” bili su Vukašin Stojanović sa 7, te Mirko Mikić sa 6 golova. U poraženom timu istakli su se Zulfić sa 4 i Terza sa 3 gola.

Trener rukometaša “Bosne”, Goran Tomić, poslije visokog poraza istakao žaljenje što njegov tim nije u situaciji da pruži igru koja dolikuje “Bosni”.

“Meni je teško poslije ovakvog poraza bilo šta da kažem, svi moramo biti svjesni u kakvoj se situaciji rukometni klub ‘Bosna’ nalazi, kako finansijski tako i u igračkom kadru. Meni je žao što smo u ovom sastavu došli u grad rukometa, i što nismo predstavili jednu našu igru na koju ste navikli. Izgubio se derbi, svi smo na gubitku. Moja ekipa je jako neiskusna i nekvalitetna, to su igrači koji su igrali drugu federalnu ligu, nisu imali minutaže u premijer ligi, a sad igraju Ligu šampiona i SEHA ligu. Zaista mi je teško kao treneru motivisati momke kad smo prije početka utamice osuđeni na poraz. Čestitam ‘Borcu’ na fer i korektnoj igri i zasluženoj pobjedi”, izjavio je Tomić.

Velika pobjeda za trenera Banjalučana, Dragana Markovića, ostala je u sjeni krize u kojoj se nalazi “Bosna” i žaljenjem za istinskim derbijem.

“Teško je biti srećan poslije ovakve pobjede, ja sam se prošle godine jako radovao ovom derbiju koji je rođen na ovim prostorima, i imali smo istinski derbi, to se ove godine izgubilo, nažalost. Iskreno se nadam da će se “Bosna” stabilizovati i da ćemo opet imati veliki derbi koji je prošle godine obilježio regionalni rukomet na ovim prostorima. S druge strane čestitao bih svojim igračima, mada sam rijetko zadovoljan. U ovoj utakmici tražio sam dozu profesinalizma, bez obzira na protivnika i bez potcjenjivanja protivnika, a ovi mladi igrači nisu nikako za podcijeniti. Dobro je što su moji mladi igračili shvatili ovu utakmicu vrlo ozbiljno i borili se za svaku loptu do kraja”, rekao je Marković.

Ovo je deveta pobjeda ekipe “Borca”, koja sada ima 29 bodova, i zauzima šesto mjesto na tabeli.

Sastav “Bosne” je na desetom mjestu, sa 10 osvojenih bodova.

Sljedeći susret “Borac” će odigrati u Nikšiću, protiv “Sutjeske”, u subotu, 3. marta.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/derbi-izgubio-epitet-borac-ubjedljiv-protiv-bosne/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot