Pomoćni teren zalog za Borčevu budućnost

Objavljeno: 21. 12. 2016 u 15:26h

Dugogodišnji san brojnih generacija trenera i igrača svih starosnih kategorija Fudbalskog kluba Borac juče je konačno ostvaren, jer je zvanično otvoren pomoćni teren sa vještačkom travom koji se nalazi iza sjeverne tribine.

Godinama su polaznici Omladinske škole Borca pravili prve fudbalske korake na terenima drugih klubova, a čak se i prva ekipa “potucala” po stadionima drugih banjalučkih ligaša, a sada će svi zajedno moći da treniraju na svom pomoćnom terenu.

“Zacrtana dinamika radova vrijednih 200.000 maraka je ispoštovana. Ovo je samo dio jednog šireg projekta, koji će nastaviti da se gradi u narednoj godini kako bi sve kategorije fudbalera Borca dobile što bolje uslove za rad. Naša obaveza je da pomognemo u skladu sa mogućnostima da se ovaj kompleks završi. Naredne godine ćemo praviti još sadržaja. Očekuje nas i izgradnja dvije sportske dvorane kod Tehničke škole i Gimnazije, jer želimo banjalučkoj mladosti pružiti što bolje uslove za rekreaciju i sport”, naglasio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Izgradnja pomoćnog terena dimenzija 106h68 metara trajala je nešto više od tri mjeseca, a novoizabrani predsjednik Borca Branko Kovačević nije krio zadovoljstvo do sada urađenim.

“Zahvaljujem gradu na nesebičnoj pomoći i angažovanju. Ovo je veliki uspjeh i pomak za klub. Trudićemo se da što prije uradimo svlačionice za omladinske škole, što će nam omogućiti da napokon možemo napraviti samoodrživost koja se čeka i planira godinama. Pored pomoćnog terena postavljen je i mini-poligon za najmlađe polaznike škole fudbala”, istakao je Kovačević.

Radovi će biti nastavljeni odmah poslije novogodišnjih praznika.

“Krenućemo sa postavljanjem zaštitne ograde oko pomoćnog terena kao i montažne tribine, te reflektora. Pored pomoćnog terena, u funkciji je i jedan manji napravljen od gumene podloge za one najmlađe. U planu je da naredne godine napravimo još jedan teren sa prirodnom travom. Planova je mnogo i nadam se da ćemo imati mogućnosti da ih i ostvarimo”, dodao je Kovačević.

Pojačanja

Predsjednik Borca Branko Kovačević govorio je i o igračkom kadru i planovima za nastavak sezone.

“Želimo da se vratimo u Premijer ligu i sigurno će tokom zimske pauze biti nekoliko pojačanja. Sve ćemo raditi transparentno i javnost će o svemu na vrijeme biti obaviještena”, rekao je Kovačević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/pomocni-teren-zalog-za-borcevu-buducnost/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])