Otac i sinovi: Kako nastaju uspješni sportisti i ljudi (Foto)

Objavljeno: 21. 11. 2017 u 18:17h

Neradni praznični, a ujedno i lijep sunčan jesenji dan, izmamio je mnoge Banjalučane u park Mladen Stojanović. Stotine roditelja sa djecom, penzioneri, rekreativci danas su se bukvalno “gurali” u najvećem parku u Banjaluci.

Među njima su se posebno isticala dva mladića i trener. Oni su jedini imali koplje, pravo pravcato koplje, koje je stajalo zabodeno pored njihovih stvari složenih na klupi u parku. Kada ih je trener poslao da trče, na zagrijavanje, prišao sam mu i pitao ga koji su klub i zašto treniraju u gradskom parku?

Ispostavilo se da je riječ o atletičarima Borca koji se pripremaju za predstojeća takmičenja.

Trener je ujedno i njihov otac. Zovu se Duško, Kosta i Luka Ivičić.

Stariji Kosta (17) četvorostruki je prvak BiH u bacanju koplja, Luka (14) prvak je i rekorder BiH u višeboju, a najstariji je Duško njihov trener i otac.

U parku, priča otac, treniraju jer danas nisu mogli na stadionu. Kaže, nije rijetkost nego više pravilo da se za prostor za trening snalaze sami, jer Kosta i Luka treniraju dva puta dnevno. Nakon četiri godine sjajnih rezultata, Kosta je dobio stipendiju Ministarstva porodice omladine i sporta, ali ipak planira karijeru da nastavi u Srbiji, Partizanu.

Nije novac u pitanju, kaže trener, nego uslovi treniranja i takmičenja. U Srbiji sportisti koji imaju rezultat ne treba da brinu kako će da otputuju na takmičenje što nije slučaj u RS, BiH. Priča o uspješnim sportistima u RS ponovo se svodi isključivo na istrajnost i roditeljski novčanik.

Izvor: Blmojgrad/Igor Požgaj

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/otac-i-sinovi-kako-nastaju-uspjesni-sportisti-i-ljudi-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot