Otvoreno pismo atletičara sa invaliditetom: Rekli ste da smo najbolji ambasadori RS

Objavljeno: 16. 2. 2016 u 11:37h

Duško Tadić, atletičar sa invaliditetom iz Banjaluke, uputio je otvoreno pismo Jasmini Davidović, ministru porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Problem su sportske stipendije tj. kašnjenje sa njihovim isplatama.
Pismo prenosimo u cjelosti:

“Na žalost moram da Vam se obratim ovako jer poslije molbe za prijem i bezbroj poziva vidim da imate previše obaveza  da saslušate i probleme onih zbog kojih, uostalom, Vaše ministarstvo i postoji. Jedan od niza problema, zbog kojeg Vam se obraćam su sportske stipendije zbog kojih su Vas mnogi od nas pokušali kontaktirati. Pokušali smo da Vas zamolimo da nam se konačno isplate stipendije, a koje su nam trebale biti isplaćene do 31. 12. 2015. Stipendije su nama sportistima potrebne za opremu, pripreme i takmičenja na kojima smo već bili (uglavnom sredstvima kojima smo se dovijali na sve strane) ili treba da odemo. Prošlo je skoro godinu dana od kad smo se slikali sa Vama na dodjeli rješenja za stipendije. Nažalost, od tada smo vidjeli samo zajedničku fotografiju sa Vama, dok novac još nismo vidjeli. Ni jedne jedine marke od onih obećanih tada kada ste sa ponosom rekli kako smo najbolji ambasadori Republike Srpske. Molim Vas još jednom,  ako Vi niste u mogućnosti da nam pomognete da se stipendije isplate onda nam bar javno recite kome da se obratimo i mi ćemo se sami boriti za sebe, jer kako se vidi iz priloženog u ministarstvu, koje postoji zbog sporta niko se više ne bori za sportiste. Iste one sportiste, koji Vas i Republiku Srpsku sa ponosom predstavljaju na republičkim, državnim i međunarodnim takmičenjima. Iste one sportiste za koje Vi nerijetko kažete da su najbolji ambasadori republike Srpske. Vjerujem da ste iz ovih par rečenica razumjeli suštinu jednog od problema u Vašem ministarstvu na koji vrlo lako možete uticati. U nadi da ćete problem koji tišti mene, ali i mnogobrojne sportiste,  bar uzeti u razmatranje srdačno Vas pozdravljam.”

Sportski pozdrav.

Atletičar sa invaliditetom

Duško Tadić

Podsjećamo, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović uručila je 13. maja 2015. godine rješenja o sportskim stipendijama za 62 sportista u ukupnom iznosu od 105.000 KM.

Davidovićeva je tada rekla da je stipendije dobilo 42 perspektivnih sportista, 10 sportista sa invaliditetom i 10 potencijalnih olimpijskih kandidata iz Republike Srpske.

“Ministarstvo porodice, omladine i sporta ovom dodjelom stipendija želi da podrži mlade sportiste u njihovom nastojanju da postižu što bolje rezultate, jer na taj način promovišu sebe, svoj sport i Republiku Srpsku u cjelini”, rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da su sportisti koji postižu uspjehe van granica Republike Srpske pravi sportski ambasadori, i uspjesima podstiču nove generacije da se bave sportom, što je možda i najvažniji cilj.

“Dok sam ja u svom mandatu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta ono što će biti najvažnije jeste da se pomogne sportu i mladima da se u što većem broju uključe u sportske timove i da se radi na omasovljenju sporta” naglasila je tada Davidovićeva.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/otvoreno-pismo-atleticara-sa-invaliditetom-rekli-ste-da-smo-najbolji-ambasadori-rs/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot