Mladi Džudo klub Zvijezda iz Banjaluke zalog za budućnost

Objavljeno: 2. 4. 2018 u 20:26h

Iako ove godine slavi deset godina postojanja Džudo klub Zvijezda iz Banjaluke već je postao jedan od najuspješnijih klubova u Republici Srpskoj, a slobodno se može reći i u cijeloj BiH.

Od prvog dana cilj kluba bio je da se unaprijedi džudo u Banjaluci, a pažnja je posvećena najviše omasovljavanju, popularizaciji i kvalitetu.

“Možemo se pohvaliti da među članovima imamo šampione Republike Srpske i BiH u svim starosnim kategorijama, od pionira do seniora, kao i osvajače balkanskih medalja” – naglasio je predsjednik i trener Džudo kluba Zvijezda Jasenko Delić.

Klub sada broji više od 150 članova u svim uzrasnim kategorijama (pioniri, kadeti, juniori i seniori).

“Sprovodimo inicijativu preko Ministarstva prosvjete i kulture na omasovljavanju džuda kroz projekat koji se sastoji prezentovanjem ovog sporta u sklopu nastavnog procesa fizičkog vaspitanja u osnovnim školama, a koji sprovode treneri našeg kluba, koji su ujedno i profesori fizičkog vaspitanja i sporta” – nastavio je Delić.

U klubu rade tri sekcije.

“Treninge obavljamo na više lokacija. Prva i najveća sekcija koja broji blizu 100 članova u svim uzrasnim kategorijama trenira u Osnovnoj školi “Zmaj Jova Jovanović” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac. Druga u kojoj su samo kadeti i juniori radi u maloj sali dvorane “Borik” i broji dvadesetak članova. Treća i naša najmlađa sekcija se nalazi u naselju Vrbanja i treninge obavlja u OŠ “Stanko Rakita”. U njoj je više od 40 članova isključivo pionirskog uzrasta” – istakao je Delić.

Takmičarsku ekipu DžK Zvijezda vode profesori fizičkog vaspitanja i sporta, kao i bivši vrhunski džudisti.

“To dovoljno govori o našem ozbiljnom i predanom radu. Osim mene u klubu kao treneri rade Stojanka Đurđević, Vaso Janković, Nenad Rađević, Jovica Malović i Jovana Perić. Imamo nekoliko veoma perspektivnih takmičara od kojih vrijedi izdvojiti Aljošu Perića, Jovanu Perić, Adrijana Đurđevića, te mlade sestre Teu i Miu Simić koje su praktično tek zakoračile na tatami, ali pokazuju veliki potencijal” – dodao je Delić.

“Banjaluka open”

Da DžK Banjaluka krupnim koracima grabi naprijed pokazuje podatak da već sedam godina uzastopno organizuje seminar i trening kamp pod nazivom “Dani džudo sporta” kao i međunarodni turnir “Banjaluka open”.

“Na ovim događajima se po pravilu u velikom broju okupe najbolji džudisti balkanske regije. Ove godine turnir će biti održan 17. juna, a naredna četiri dana poslije turnira rezervisana su za “Dane džudo sporta”” – naglasio je Delić.

Izvor: Glassrpske/ Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/mladi-dzudo-klub-zvijezda-iz-banjaluke-zalog-za-buducnost/||claudebot