Džudo klub Banjaluka: Nižu medalje i čekaju podršku

Objavljeno: 16. 3. 2018 u 12:05h

Džudo klub Banjaluka priprema se za organizaciju Prvenstva Republike Srpske za mlađe kategorije, koje će biti održano ovog vikenda, a iz ovog trofejnog kolektiva ističu da bi im pomoć gradskih i republičkih struktura bila od velikog značaja.

“Prošle godine smo aplicirali za izdvajanja iz gradskog budžeta za sport, ali nismo prošli iz ko zna kojeg razloga. Nećemo odustati pa ćemo i ove godine pokušati da skrenemo pažnju relevantnih faktora, jer ova djeca i njihovi rezultati to svakako zaslužuju”, kaže trener Dejan Ćup.

Ovaj banjalučki sportski kolektiv trenutno ima 40 članova, a klub koji je osnovan 1985. godine iznjedrio je mnoge reprezentativce Jugoslavije i BiH. Višestruki je osvajač lige i Kupa BiH, a kao najveći rezultat izdvaja se deveto mjesto na ekipnom kupu Lige šampiona 2004. u Njemačkoj.

“Danas je Banjaluka okrenuta radu s mlađim uzrastima, a činjenica da posljednjih nekoliko godina redovno imamo medalje s republičkih i državnih prvenstava u pionirskom i kadetskom uzrastu, te da smo učesnici balkanskih prvenstava i evropskih džudo kupova dovoljno govori o kvalitetu rada”, ističe Ćup i dodaje da su svi u klubu izuzetno ponosni što je njihov član Danilo Stanišić 2016. izabran za najperspektivnijeg sportistu grada Banjaluka.

Iako su im najstariji takmičari tek kadeti, džudisti Banjaluke su na Prvenstvu RS za seniore prošlog mjeseca u Laktašima osvojili tri medalje. Nikola Moravac uzeo je zlato, Suzana Kusić srebro, a Jovan Prolić bronzu, dok je na Prvenstvu BiH za seniore u Bihaću Moravac uzeo srebro, a Kusićeva je bila bronzana.

“Posebno bih istakao petnaestogodišnjeg Nikolu, koji je kadet, ali mu to nije smetalo da u seniorskoj konkurenciji bude šampion RS i vicešampion BiH”, kaže Ćup.

Osim predstojećeg Prvenstva RS, pred DŽK Banjaluka su i Kadetsko prvenstvo BiH 31. marta u Travniku te Balkansko prvenstvo u maju u Banjaluci.

“Ciljevi su uvijek visoki, jer samo tako se može napredovati. Želimo da i dalje budemo redovni učesnici kako domaćih, tako i evropskih džudo kupova i takmičenja. Pokazali smo da volju i kvalitet imamo pa se nadamo da će se naći neko ko će imati razumijevanja i pomoći da naši takmičari nastave da u Banjaluku, RS i BiH donose još sjajnija odličja”, završio je Ćup.

Izvor: Nezavisne / Autor: Goran Karać

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/dzudo-klub-banjaluka-nizu-medalje-i-cekaju-podrsku/||claudebot