Biciklistička trka Beograd-Banjaluka 2018: Stižu profi ekipe iz Rusije i Italije

Objavljeno: 5. 2. 2018 u 16:21h

Biciklistička trka “Beograd-Banjaluka 2018” ove godine biće kvalitetnija za dvije profesionalne ekipe jer su dolazak najavili ruski Gasprom i italijanski Bardiani.

Pošto je od ove godine Svjetska biciklistička unija (UCI) trku svrstala u višu kategoriju (2.1) to je odmah privuklo kvalitetnije ekipe.

“Gasprom je najjača ruska ekipa koja nastupa na Tur de Fransu, Điro di Italiji i njen dolazak mnogo nam znači. Profesionalne ekipe do sada nisu učestvovale jer nismo bili prva kategorija, ali kako rastemo kvalitet učesnika se povećava. Italijanski Bardiani takođe je profesionalni tim, veoma dobar, a pored brojnih vrhunskih vozača očekujemo nastup Vitalija Butsa koji je 2016. slavio na jednoj od naših trka”, rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Prije same trke ruski tim boraviće nekoliko dana u Banjaluci, a u grad na Vrbasu stići će nakon trka u Hrvatskoj pa nije poznato u kakvom sastavu će nastupiti. Timovi se polako prijavljuju i za sada ih ima 13 dok su dolazak najavile ekipe iz Tajlanda i Kine. Iako je trka još 2013. godine prebačena u višu kategoriju probleme su joj predstavljale finansije što je popravljeno tokom godina.

“Sada će pobjednik dobiti tri puta više bodova nego je to ranije bio slučaj, a veći je i nagradni fond. Organizacija trke u višoj kategoriju je kudikamo skuplja pa nam je potrebno 200.000 maraka i sada tražimo sponzora žute majice dok pojedine ekipe, poput Skaja, traže mnogo bolje uslove koje ćemo pokušati da obezbijedimo”, dodao je Kuvalja.

Start i cilj

Trka “Beograd-Banjaluka” na programu je od 27. do 29. aprila i doživjeće svoje 12. izdanje. Prvi put biće vožena kao etapna i start je u glavnom gradu Srbije, a cilj u najvećeg gradu Srpske. Jedan od domaćina ponovo će biti Teslić dok su u toku pregovori da karavan prođe kroz Brčko kao što je to bio slučaj proteklih godina.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/biciklisticka-trka-beograd-banjaluka-2018-stizu-profi-ekipe-iz-rusije-italije/||claudebot