Banjaluka: Održana peta filmska BKM vožnja (#05)

Objavljeno: 26. 2. 2018 u 11:34h

Uprkos susnježici koja je konstantno padala, 15-ak ljubitelja dvotočkaša se vozilo Banjalučkim ulicama. Vožnja je trajala oko sat vremena, a vozilo se kroz više naselja: Centar, Obilićevo, Starčevica, Borik, pa sve do Doma omladine, gdje je održana  projekcija filma “Speed of life”.

Iako je ovo do sada brojčano najmanja BKM vožnja, iz inicijative Banjalučka kritična masa su zadovoljni odzivom i sigurni da bi broj biciklista bio veći da nije bilo padavina.

“Veoma smo zadovoljni odzivom, s obzirom da je bila susnježica i da naši sugrađan nisu navikli da voze bicikl po zimi, a naročito kada su padavine. Uvjereni smo da će sa ljepšim vremenom i vožnje bti masovnje”, poručuju iz inicijative.

Dobra atmosfera je bila prisutna i ovaj put. Kroz smijeh, priču, vožnja se mnogima učinila kraćom nego što je zaista bila, pa su neki željeli da se nastavi dalje, ali to je ipak ostavljeno za martovsku vožnju. Mahanje od strane prolaznika ni ovaj put nije zaostalo, a i vozači automobila su masu pozdravljali sirenama.

Većina učesnika vožnje, ali i oni koji se iz nekog razloga nisu vozili su prisustvovali projekciji filma „Speed of life“, koji je jednim dijelom snimljen u našem gradu, i priča priču o građanskoj borbi za očuvanje biciklističkih zona u Banjaluci, i razvoju održivog biciklizma generalno. Film je bio veoma inspirativan za mnoge gledaoce, pa u narednim mjesecima možemo očekivati nove zanimljve aktvnost u našm gradu.

Naredna BKM vožnja će se održati 30. marta, a kako nam dolazi ljepše vrijeme očekujemo veći broj učesnika, ali i veći broj biciklista na ulicama Banjaluke svakodnevno.

“Pozivamo građane Banjaluke da što češće koriste bicikl, da automobile ostave kod kuće, a da na posao ili u grad idu biciklima i da osjete čari i prednosti vožnje dvotočkaša”, poruka je iz  Banjalučke kritične mase.

Điramo se zajedno!

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/banjaluka-odrzana-peta-filmska-bkm-voznja-05/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])