Nektar pivo na vrhu Evrope (FOTO)

Objavljeno: 18. 7. 2016 u 16:17h

Planinari iz banjalučkog PAK „Samit“ Miroslav Trivić i Dijana Vrhovac popeli su se na najviši vrh Evrope Elbrus, visok 5.642 metra, i tamo postavili zastavu sa vizualom Nektar piva.

Na najviši vrh starog kontinenta pored Miroslava Trivića i Dijane Vrhovac išli su i Milica Bogdanović iz banjalučkog PAK „Samit“, Igor Milošev iz Planinarskog društva „Patrija“ Gradiška, Draško Zgodić iz Planinarskog društva „Klekovača“ iz Prijedora, kao i Joka Bogojević iz Beograda.

Vodič u PAK „Samitu“ Miroslav Trivić je rekao da je uspon bio zahtjevan i naporan.

„Popeli smo se na vrh za četiri dana, što je bilo mnogo brže od našeg plana. Vrijeme nas je poslužilo, pa smo aklimatizacione uspone za prilagođavanje visini odradili bez problema. Svi članovi ekspedicije su se popeli na Elbrus, dok su djevojke imale manje poteškoće, kao što su glavobolje, mučnine, otežano disanje zbog manjka kiseonika i trpjele su hladnoću usljed dehidracije. Ali, hrabro i snažno su izgurale do kraja“, istakao je Trivić.

Ekspedicija iz Republike Srpske je zajedno sa sedmočlanom ekipom iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije bila smještena u kampu Garabasi na 3.700 metara nadmorske visine, a posljednja dva dana uspona na Pruitu, gdje je visina bila 4.100 metara.

Banjalučkoj pivari je veoma značajna saradnja sa planinarima iz PAK SUMMIT-a, kao i sponzorstvo projekta “7 summits”.

“Drago nam je da je Ekspedicija Elbrus 2016 uspješno završena i da su ovi mladi ljudi ostvarili svoj cilj, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima. Entuzijazam i predanost ka ostvarenju vrhunskih rezultata, odlika je koja krasi ovaj tim i omogućava im da budu uspješni u svakom svom projektu. Osvajanje sedam najviših planinskih vrhova poduhvat je koji utiče na unapređenje i promociju razvoja sporta unutar lokalne zajednice, što je jedno od strateških opredijeljenja Banjalučke pivare, ” rekla je Milka Stanivuković, PR menadžer Banjalučke pivare.

Elbrus je najhladnija planina Evrope gdje se temperatura vazduha spušta i do 40 stepeni ispod nule. Sastavni je dio Kavkaza, jednog od najvećih planinskih lanaca svijeta. Nalazi se na jugu evropskog dijela Rusije, u blizini granice sa Gruzijom. Ovim usponom na najviši vrh Evrope su ostvareni visinski zahtjevi u okviru priprema za penjanje na preostale vrhove: najviši svjetski vrh, Mont-Everest (8.848 mnv), kao i najvišeg vrha Antarktika – Vinsona (5.140 mnv) i Australije – Košćuška (2.230 mnv). Banjalučka pivara će i dalje podržavati planinare u ekspedicijama koje planiraju u narednom periodu, u okviru projekta “7 summits”.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/nektar-pivo-na-vrhu-evrope-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot