Padobranski kup u sjećanje na kolege u Zalužanima

Objavljeno: 4. 6. 2016 u 14:57h

Više od 60 padobranaca okupilo se na memorijalnom kupu “Pet zvijezda” na sportskom aerodromu u Zalužanima.

Oni su, po četvrti put, došli u Banjaluku da bi se na jedinstven način prisjetili stradalih članova banjalučkog Padobranskog kluba Alena Crnalića, Nemanje Goronje, Stefana Karanovića, Nikole Stevića i Srđana Kosića, koji su nastradali u avionskoj nesreći u maju 2012. godine.

Na više od stotinu metara iznad zemlje, u petak i subotu, padobranci su pokazivali svoje umijeće, ujedno se sjećajući poginulih kolega.

Član banjalučkog padobranskog kluba Zoran Kovačević je istakao da su njegovi nastradali drugari obožavali ovaj sport, te da su živjeli za svaki skok padobranom.

“Njihov odlazak ostavio je dubok trag, kako za klub tako i za cijelu Srpsku. Upravo zbog toga već četvrtu godinu zaredom organizujemo ovo takmičenje. To ćemo nastaviti i ubuduće sa željom da bude što masovnije i kvalitetnije” rekao je Kovačević.

Instruktor padobranstva Rade Čajić rekao je da se banjalučki padobranski klub odlučio da sjećanje na nastradale drugove sačuva onako kako bi oni to željeli.

“To radimo tako što svake godine, spominjući njihova imena okupimo što više padobranaca iz regiona, koji su bili njihovi prijatelji. Ove godine tu su i kolege iz Austrije i Njemačke” rekao je Čajić.

Izvor: Glas Srpske/Rtrs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/padobranski-kup-u-sjecanje-na-kolege-u-zaluzanima/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot