Pripreme za drugi banjalučki m:tel polumaraton: Stižu trkači iz 30 zemalja

Objavljeno: 30. 4. 2016 u 11:51h

Pripreme za Drugi banjalučki m:tel polumaraton, koji će biti održan 8. maja, su u završnoj fazi, a broj prijavljenih učesnika već je nadmašio prošlogodišnji.

Tako će ulicama najvećeg grada Srpske trčati atletičari iz najmanje 30 zemalja, što je u ovom trenutku za sedam više nego prošle godine. Do sada je prijavljeno više od 1.200 takmičara, a prijave još stižu.

“Pripreme su prilično obimne i zahtjevne, ali prošlogodišnje iskustvo i uspješno organizovan događaj čine stvari lakšim. Svi mogu da primijete da je svako popodne velika gužva u parku “Mladen Stojanović” i to ne zbog šetača, nego upravo zbog trkača” rekao je direktor trke Vladimir Selec.

To je znak da je organizovanje polumaratona doprinijelo popularizaciji atletike. Ovako veliki događaj ne bi mogao da bude održavan bez sponzora.

“Duboko smo zahvalni kompaniji m:tel, koja nam je prošle godine izašla u susret, vjerujući u naš zajednički uspjeh. Ovogodišnja podrška našeg glavnog sponzora nam govori i to da smo ispunili njegova očekivanja i da je pred nama dugogodišnja, plodonosna saradnja. Da bi bio organizovan jedan ovako veliki, finansijski zahtjevan događaj, neophodna je saradnja sa velikim kompanijama, kao što je m:tel” jasan je Selec.

Priliku da popravi rezultat iz prošle godine, kada je na cilj stigla treća, imaće najbolja atletičarka BiH Lusija Kimani, koja je i promotor trke.

“Ove godine učestvovaće još više elitnih takmičara i konkurencija će biti jača. U tom periodu ću biti u pripremnoj fazi za Olimpijske igre, tako da mi forma neće biti na najvišem nivou. Bilo kako bilo, daću sve od sebe da ispunim očekivanja” rekla je Kimanijeva, koja je pozvala sve građane da učestvuju u trci, jer kako kaže, nebitan je rezultat, važno je samo stići na cilj.

Pored glavne trke biće organizovana i “Gazprom Petrol Stations” štafetna trka, u kojoj učestvuju četiri takmičara i trče po nešto više od pet kilometara, te “Nektar fan ran” trka u dužini od tri kilometra.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/pripreme-za-drugi-banjalucki-mtel-polumaraton-stizu-trkaci-iz-30-zemalja/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])