Ozren Đurđević: “Pritisak na US openu postoji, ali spreman sam”

Objavljeno: 20. 8. 2015 u 11:46h

Najbolji teniski sudija sa ovih prostora Banjalučanin Ozren Đurđević polako se sprema za put i iskušenja koja ga od iduće sedmice očekuju na posljednjem grend slemu sezone US openu.

Đurđević put Njujorka kreće u nedjelju, a posao ga čeka već u utorak kada počinju kvalifikacije na ovom turniru. Inače, glavni turnir startuje 31. avgusta, a Ozren će suditi sve do polufinala i to u obje konkurencije u singlu i dublu. Kako je kazao spreman je za sve izazove koji ga očekuju u SAD i nema ni malo treme.

“Podloga je slična kao u Dohi i Dubaiju gdje sam već sudio, samo što je druga boja. Mislim da je najteže suditi na travi. Vjerujem da će biti dosta lakše u Njujorku, bar tako očekujem. Mada, veći je pritisak nego na Vimbldonu jer više terena ima “oko sokolovo” tako da igrači češće mogu da provjere odluke sudija. Odmah je situacija teža, jer radiš pod pritiskom, ali mislim da neće biti problema”, kazao je Đurđević.

Prije US opena, ranije ove sezone bio je arbitar na najcjenjenijem teniskom turniru na svijetu Vimbldonu gdje je odlično odradio posao, tako da očekuje da bude uvršćen među sudije koje će iduće godine suditi na prvom grend slemu sezone Australijen openu.

“Dobro sam odradio Vimbldon, kao i dosta jakih turnira ove godine. Bilo je sve kako treba, nije bilo prigovora. Rekao bih da je bilo savršeno. Vidjećemo kako će biti u Njujorku. Uskoro bi trebalo da bude selekcija za Australiju, vjerujem da bih i tu mogao proći”, dodao je Đurđević.

Suđenje na US openu dosta vremena bila je velika želja Đurđevića i uskoro će je ostvariti, a sada je već sebi postavio nove ciljeve za narednu godinu.

“Želja mi je Olimpijada u Rio de Žaneiru i završni masters u Londonu. Mislim da su mi jako velike šanse da se nađem u Riju naredne godine što bi bila velika stvar za mene”, zaključio je Đurđević.

Jedini sa ovih prostora

Ozren Đurđević je jedini teniski sudija sa ovih prostora koji je arbitar na najjačim svjetskim turnirima što je velika stvar za ovog Banjalučanina. Više puta sudio je na turnirima u Dohi, Dubaiju, Rimu, Monte Karlu, Beču, Lincu a dva puta je bio na Vimbldonu. U budućnosti ga vjerovatno očekuju učešća i na ostalim velikim turnirima.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/ozren-durdevic-pritisak-na-us-openu-postoji-ali-spreman-sam/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])