Stefan Bunić, mali Banjalučki šampion

Objavljeno: 11. 7. 2015 u 07:10h

Da Jiu Jitsu klub Minotaur stvara najbolje borce u regiji dokaz su Stefan Bunić koji ima samo dvanaest godina i njegov mlađi brat Sergej Bunić. Ovaj klub djeluje u ne baš najboljim uslovima u Banjoj Luci a usprkos tome ima nekoliko obećavajućih boraca.  Kako se Stefan Bunić ističe  po brojnim medaljama odlučili smo da ga pozovemo u našu redakciju i porazgovaramo sa njim.

Stefane, možeš li se predstaviti i ispričati nam kako i kada si se prvi put susreo sa  Jiu Jitsom?

“Zovem se Stefan Bunić, imam dvanaest godina i bavim se Jiu Jitsom od svoje šeste godine. Na ideju da se baš tim sportom bavim došao je moj tata slučajnim susretom sa drugom iz srednje škole koji je trener Jiu Jitse. Otišao sam na jedan trening da vidim da li će mi se dopasti i odmah sam vidjeo da ću se tu i zadržati. Tri godine poslije  moj mlađi brat Sergej krenuo je mojim stopama i već sada je, kao i ja , vlasnik mnogih medalja sa raznih takmičenja. “

A kako se kao mali dječak susreo sa prvim takmičenjem i tremom koja je popratni dio toga? Stefan ističe da tremu nije ni imao već samo radost i ushićenje što je izabran da sudjeluje na takmičenju. Pripreme su bile zahtjevne, posebno u to vrijeme dok je bio mlađi i neiskusniji nego sad, ali je sve to na kraju ipak rezultiralo bronzanom medaljom.

“Prvu borbu sam izgubio a znao sam da bez pobjede nema ni medalje i išao sam svim snagama naprijed. Uspio sam da pobjedim u drugoj borbi i osvojio sam treće mjesto!” – objašnjava Stefan.

On dodaje kako u klubu imaju dva trenera Nebojša Babić i Milan Savičić, te kako u zadnje vrijeme češće trenira sa Milanom. Milan ih na takmičenju usmjerava i govori kako da se nose tokom borbe, dok je Nebojša u svojstvu sudije. Naglašava kako su treneri onoliko strogi koliko je potrebnu da u sali bude disciplina i red.

“Sport je koristan kako za djecu tako i za društvo u cjelini, a moji dječaci na ovaj način razvijaju motoričke sposobnosti, radnu naviku i stiču takmičarska iskustva koja im u budućnosti mogu pomoći u svim fazama života. ” – zaključuje Stefanova majka Marija u razgovoru za Banjaluka.com.

O Stefanovim uspjesima na regionalnim i međunarodnim takmičenjima govore 24 medalje koje je donio  Banjoj Luci, od kojih je 12 zlatnih, što je za svaku pohvalu i možemo slobodno reći da je ponos ne samo Minotaur kluba već i cijele republike.  Zadovoljan je postignutim rezultatima sa takmičenja a trenutno se priprema za svjetsko prvenstvo u Jiu Jitsu, i vjerujemo da će nas ovaj mali borac obradovati još jednim zlatom!

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/stefan-bunic-mali-banjalucki-sampion/||claudebot