I to se desilo, prvi domaći poraz Bijelih zečeva!

Objavljeno: 2. 7. 2015 u 13:57h

Novi gromovi iz Novog Grada nanijeli su prvi domaći prvenstveni poraz ragbistima banjalučkih Bijelih zečeva. Novljani su tako drugi put u istoriji savladali “zečeve”, nakon što su bili bolji u finalu prvog Kupa RS 2012. godine.

wr2

Ragbisti Novih gromova iz Novog Grada uvijek su znali kako igrati protiv najtrofejnije ekipe Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, banjalučkih Bijelih zečeva.

U finalu prvog Kupa Republike Srpske 2012. godine “gromovi” su stigli do trofeja i to je bio jedini domaći poraz Bijelih zečeva, kako u prvenstvima Republike Srpske i BiH, tako i u kup takmičenjima.

U 4. kolu Super lige BiH, Novljani su savladali Banjalučane i tako “zečevima” nanijeli prvi ovosezonski neuspjeh. Ragbisti iz Novog Grada tako su se revanširali Bijelim zečevima za nedavni poraz u finalu Kupa Republike Srpske.

Treba istaći da su gosti u ovom susretu nastupili znatno oslabljeni, pa su tokom cijelog meča imali igrača manje, što je dodatno otvorilo put “gromovima” ka pobjedi.

NOVI GROMOVI – BIJELI ZEČEVI 26:24 (14:10)

Nedeljko Suvajčević sa dva eseja, te Čedomir Hrnjaz sa jednim i tri uspješna pretvaranja iz četiri pokušaja, bili su najzaslužniji za trijumf Novih gromova u derbiju. Kod gostiju istakao seAlen Martić sa tri eseja.

Ekipe su sada izjednačene na tabeli sa po šest bodova (tri pobjede i poraz), ali su Bijeli zečevi i dalje prvi, s obzirom da su u prvom međusobnom odmjeravanju snaga slavili 24:14.

To im daje prednost pred početak plej-ofa. Prvoplasirana ekipa direktno će izboriti plasman u finale, dok će u polufinalu razigravati drugoplasirani i trećeplasirani tim prvenstva.

Ipak, do kraja sezone ostalo je da se odigra još pet utakmica, pa treba sačekati kraj regularnog dijela sezone i vidjeti konačan plasman na tabeli.

s1

“Bila je ovo izuzetno teška utakmica, puna naboja, pravi derbi. U esejima je bilo 5:5, ali smo mi bolje pretvarali golove, što nam je na kraju donijelo trijumf. Bilo je zaista napeto tokom meča, ali smo na kraju svi zajedno otišli na roštiljanje na Uni, što još potvrđuje da, osim sportskog rivalstva, postoji i veliko prijateljstvo među klubovima. Ipak, nismo uspjeli u namjeri da pobijedimo sa više od 10 poena razlike, pa su ‘zečevi’ sačuvali prvu poziciju”, rekao je za MONDO jedan od najboljih pojedinaca u redovima “gromova” Čedomir Hrnjaz.

Novi gromovi imali su priliku za pobjedu od 10 poena prednosti, a nakon toga i “zečevi” su propustili šansu da poentiraju i dođu do trijumfa. Na kraju je ostalo 26:24.

“Odigrali smo ovaj derbi znatno oslabljeni. Cijelim tokom utakmice imali smo igrača manje, s obzirom da određeni igrači nisu došli zbog privatnih obaveza na poslu i fakultetu. ‘Gromovi’ su, ipak, zasluženo slavili, iako je moglo biti i drugačije. Ukoliko pobijedimo u preostale dvije utakmice, sačuvaćemo prvo mjesto pred plej-of i to je sada najvažnije”, poručio je kapiten Bijelih zečeva Sreten Zec.

Drugi meč 4. kola Super lige BiH između Viteza i Ratnika iz Drvara odgođen je zbog reprezentativnih obaveza i biće odigran najvjerovatnije na jesen.

NOVI GROMOVI:

eseji: Nedeljko Suvajčević (2), Duško Đurić (1), Siniša Poznanović (1), Čedomir Hrnjaz (1), golovi: Čedomir Hrnjaz 3/4, Igor Cvjetojević 0/1.

BIJELI ZEČEVI:

eseji: Alen Martić (3), Elvis Martić (1), Nikola Tadić (1), golovi: Ognjen Dedić 2/4, Goran Dragušić 0/1.

Evropsko prvenstvo

Beogradu će u nedjelju, 5. jula biti održano Evropsko prvenstvo u ragbiju 9 (turnirska verzija ragbija 13), na kojem će učestvovati i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Ostali učesnici su domaćin Srbija, zatim Mađarska, Češka, Rusija i Ukrajina. Dan ranije, takođe u Beogradu, na neutralnom terenu zbog političkih tenzija i ratnog stanja između ove dvije države, duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odigraće Rusija i Ukrajina.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/i-to-se-desilo-prvi-domaci-poraz-bijelih-zeceva/||claudebot