Tomova prvi nosilac u Banjaluci

Objavljeno: 8. 6. 2015 u 16:01h

Bugarska teniserka Viktorija Tomova (360. na WTA rang – listi) prvi je nosilac ITF turnira ”GMP Banjaluka Ladies Open 2015”, čiji glavni turnir počinje sutra (od 10 časova) na terenima TK Banjaluka.

Tomova će u prvom kolu igrati sa Čehinjom Anom Vrbenskom, drugi nosilac, Marina Kačar iz Srbije, sastaće se sa Nefisom Berberović, kvalifikantkinjom iz BiH.

Osim Berberovićeve, od bh. teniserki u glavnom turniru su Jelena Simić (sedmi nosilac), Anita Husarić (8), Jasmina Tinjić (vajld karta), Emilija Ćeranić (vajld karta) i Marija Jovičić (kvalifikantkinja).

“Sve igračice imaju uslove da odigraju najbolje i nadam se da ćemo, kao i prošle godine, gledati pravi ženski tenis. Ujedančen je kvalitet igračica, rangirane su od 300 do 600 mjesta, i sve one traže mjesto pod suncem u teniskoj eliti”, rekao je Saša Stovragović, direktor turnira.

Supervizor Vladimir Erg istakao je da je TK Banjaluka uložio ogroman trud u pripremu turnira i dodao:

“Prije nekoliko godina na bh. turnirima nismo imali igračice iz BiH, a sada ih je šest u glavnom turniru, a tu je i dosta teniserki iz Srbije i Hrvatske, što znači da je cilj ovakvih turnira da okupe najbolje igračice iz regiona postignut. Nadam se da ćemo i sljedećih godina smoći snage da organizujemo turnire, zato što Međunarodna teniska federacija planira da od 2017. podinge nagradni fond turnira na 15.000 dolara. To će organizatorima biti veliki problem.”

Nagradni fond turnira, koji drugi put organizuje TK Banjaluka, je 10.000 dolara. Pobjednici će pripasti 1.560 dolara i 12 WTA bodova, dok će finaistkinja biti nagrađena sa 980 dolara i šest bodova. Finale singla biće igrano u nedjelju, a dan ranije je meč za titulu u konkurenciji parova.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/tomova-prvi-nosilac-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])