“Veče profi boksa” u Banjaluci

Objavljeno: 18. 4. 2015 u 09:45h

U Banjaluci je sinoć otvorena manifestacija “Veče profi boksa”, koja se održava u okviru obilježavanja Dana grada, a uvrštena je u zvanični kalendar Svjetske profesionalne boks federacije.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Goran Raca rekao je da se ovom manifestacijom Srpska promoviše i afirmiše na međunarodnom sportskom polju.

Raca je istakao da resorno ministarstvo podržava veliki broj sportskih manifestacija u okviru obilježavanja Dana grada Banjaluka, ali smatra bitnim da se ovakvi događaji organizuju tokom cijele godine.

Prema njegovim riječima, tako bi se Republika Srpska promovisala i na međunarodnoj sportskoj sceni.

“Veče profi boksa” prvi put organizovala je Profesionalna bokserska federacija Republike Srpske.

Manifestaciju je u dvorani “Borik” otvorio gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović koji je istakao da će ova manifestacija mnogo značiti za afirmaciju sporta na ovim prostorima, te napomenuo da je Banjaluka grad sporta, posebno boksa.

“Ova dvorana svjedoči o velikim uspjesima naših boksera, posebno banjalučke legende boksa i evropskog prvaka Marijana Beneša”, rekao je Gavranović.

Predsjednik Profesionalne bokserske federacije Republike Srpske Zdravko Milojević kaže da Srpska ima potencijal da se na međunarodnoj sceni promoviše kroz boks.

On je naveo da će Banjalučani večeras moći da vide sedam borbi, a da posebnu pažnju privlače Predrag Kovačević koji brani svjetsku titulu u “VBU” asocijaciji, te Goran Delić, kojem je ovo bitna borba da bi popravio poziciju na svjetskim rang listama.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske uvrstilo je Međunarodnu profesionalnu boksersku revija u sportske manifestacije od značaja za Srpsku.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/vece-profi-boksa-u-banjaluci/||claudebot