Banjaluka domaćin turnira u kuglanju

Objavljeno: 18. 4. 2015 u 12:51h

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Goran Raca otvorio je danas u Banjaluci 19. međunarodni NBC turnir u kuglanju “Borac – Borik 2015” na kojem učestvuju kadeti Srbije i BiH, kao i četiri ekipe u seniorskoj konkurenciji.

Raca je istakao da je kuglanje masovan sport, uz veliku aktivnost Kuglaškog saveza Republike Srpske i svih kuglaških klubova.

On je naveo da mali broj tih klubova nije registrovan, ali da su na terenu veoma aktivni, te da registrovani klubovi redovno učestvuju na međunarodnim takmičenjima u čemu imaju podršku Ministarstva.

“Kuglanje kao sport je odličan ambasador, a kuglaši promovišu naše sportske vrijednosti i rezultate”, rekao je Raca.

On je ocijenio da u Srpskoj infrastruktura za sportove poput kuglanja ili streljaštva nije na zavidnom nivou, jer spadaju u skuplje verzije objekata.

“Dosta objekata je izgrađeno prije rata i zahtijevaju sanaciju i rekonstrukciju. Zbog masovnosti i razvoja sporta trebalo bi razmišljati, ako ne u pravcu izgradnje, onda u pravcu sanacije postojećih sportskih objekata kojih Srpska ima”, naglasio je Raca.

Na tradicionalnom turniru, koji organizuje Kuglaški klub “Borac” i Sportski centar “Borik”, učestvuju u seniorskoj konkurenciji “Sport Podbrezova” iz Slovačke, “Crvena zvezda” iz Beograda, “Borac” iz Banjaluke i selekcija BiH, kao i kadeti Srbije i BiH.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/banjaluka-domacin-turnira-u-kuglanju/||claudebot