Sa trke “Beograd – Banjaluka” do Rija

Objavljeno: 16. 4. 2015 u 15:26h

Deveta međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” biće održana narednog vikenda uz rekordan broj učesnika.

Organizator trke koja se vozi 18. i 19. aprila je Biciklistički klub BSK iz Banjaluke u saradnji sa BK Partizan iz Beograda, a ove godine učestvovaće oko 200 biciklista iz 30 zemalja svijeta.

Trka je prethodnih godina vožena od Banjaluke ka Beogradu gdje je bio cilj, ali su se organizatori odlučili da se sada vozi do Banjaluke, kao što je bio slučaj kada je ona tek pokrenuta.

“Trka postoji od 2007. godine. Ove godine odlučili smo da trka onovo da krene iz Boegrada i da dočekamo karavan od 200 takmičara u Banjaluci. Trka je kvalifikaciona za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru što joj daje još veći značaj u svijetu biciklizma i samim tim imamo prijave najvećih ekipa iz svijeta”, rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja i dodao da već treću godinu zaredom trka bilježi rekordan broj učesnika.

“To pokazuje da smo napravili jedan veliki posao zajedno sa vama i da smo napravili jedan veliki događaj”, istakao je Vladimir Kuvalja.

On je dodao da će sve ekipe stići u najjačem sastavu, a među ekipama koje dolaze su slovenačka “Adria”, “CMI” iz SAD, reprezentacije Turske, Grčke, Rumunije, Bugarske, dolaze četiri ekipe iz Italije, kao i ekipa iz Azerbejdžana, a tu će biti i reprezentacija Srbije.

Trka će startati 18. aprila u 10 časova u Beogradu i prva etapa završava u Brčkom poslije 160 kilometara. Poslije toga karavan se seli u Teslić, a iz Teslića takmičari kreće u nedjelju oko 12 časova prema Banjaluci i poslije 170 kilometara, oko 15.30 časova očekuje se dolazak biciklista u grad na Vrbasu. Tu će biti voženo još 30-ak kilometara kružno.

Generalni sekretar Biciklističkog saveza BiH Tihomir Kuvalja istakao je da je sada mnogo veće interesovanje i takmičara i medija i svih ostalih za trku, što govori o njenom značaju.

“Kada smo pokrenuli te 2007. godine ljudi iz inostranstva bojali doći ovdje, pa smo koristili neke naše veze da dovedemo takmičare i ostale. Sada je drugačije, sada svi žele doći u Banjaluku i to pokazuje da smo uspjeli. U organizaciji učestvuju BK BSK ovdje i BK Partizan tamo u Srbiji, kao i Biciklistički savez Srbije, BS RS, BSBIH i bez njih ne bi bilo ove trke kao ni bez Vlade RS, Grada Banjaluka te sponzora na čelu sa m:tel-om, Brotherom i Nektarom”, rekao je Tihomir Kuvalja.

U kompaniji m:tel izrazili su zadovoljstvo što su se pridružili organizaciji ovog značajnog sportskog događaja.

“Kompanija m:tel dugi niz godina podržava rad mnogih klubova, takmičenja turnira, kako lokalnih tako i nekih međunarodnih. Veoma nam je drago što smo ove godine po prvi put uključili da podržimo ovu trku i nadamo se da će se ovo prijateljstvo nastaviti. Očekujemo uspješnu manifestaciju na osnovu svega što smo čluli i vidjeli i s obzirom da je ovo deveta godina da se organizuje trka, drago nam je da mi kao kompanija možemo doprinijeti promociji, sporta, zdravog života i pravih društvenih vrijednosti”, rekla je portparol kompanije m:tel, Milica Stojaković.

Prvak Balkana i reprezentativac Srbije Dušan Kalaba biće na svom terenu pošto je nekada vozio za banjalučki BSK.

“Konkurencija je mnogo jača nego prošlih godina. Mnogo sam se spremao i nadam se da ću u što boljem svjetlu predstaviti svoju reprezentaciju i nadam se dobrom rezultatu”, rekao je Kalaba.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/sa-trke-beograd-banjaluka-do-rija/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])