Banjalučanin karijeru nastavlja u Njemačkoj (Foto)

Objavljeno: 5. 4. 2015 u 10:05h

Đorđe Đukanović (20), bokser iz Banjaluke i student Medicinskog fakulteta, nedavno je dobio ponudu da potpiše profesionalni ugovor za njemački bokserski klub Boxingsportclub u Minhenu, koji će prihvatiti kada nauči bolje njemački jezik kako bi tamo nastavio i studije.

“Da bih mogao da nastavim studije u Njemačkoj treba da položim odgovarajući stepen poznavanja njemačkog jezika. Trenutno idem na kurs njemačkog jezika”, kaže nam Đukanović.

On je počeo trenirati boks u 12. godini, a sada iza sebe ima mnoga priznanja.

“Treniram boks od svoje 12. godine. Moj najbolji drugar iz djetinjstva je nastradao. Trebalo mi je nešto da se sklonim od svega te sam na nagovor oca počeo da treniram boks u BK Slavija. Majka je u početku bila protiv toga, ali vremenom je prihvatila”, kaže Đukanović.

Prvi nastup na takmičenju je imao nakon samo mjesec treniranja, i to na državnom prvenstvu, gdje je osvojio visoko drugo mjesto u konkurenciji pionira.

To mu je bila motivacija i vjetar u leđa da se ozbiljnije posveti ovom sportu, ali i nadolazećim takmičenjima. Državni prvak je bio dva puta, višestruki je prvak Republike Srpske u mlađim konkurencijama, a osvojio je zlatne medalje i na međunarodnim i memorijalnim turnirima, od kojih izdvaja Memorijal “Radovan Bisić” u čast ovog bokserskog velikana.

“Za moje uspjehe najzaslužniji su moji treneri Vlado Railić, Vladan Kljaljić i Mirko Ninković, te moja porodica kao najveća podrška. Trenutno se takmičim u poluteškoj kategoriji u olimpijskom boksu, to je kategorija do 81 kilogram. Boks volim jer ishod meča zavisi samo od tebe, od tvog rada i spremanja za meč, a pored velike fizičke spremnosti boks zahtijeva i veliku psihičku stabilnost”, kaže Đukanović.

U toku sedmice ima osam do 10 treninga, nije mu lako, ali sa dobrom organizacijom sve može postići. Da se ne bavi boksom, od sportova bi se najradije posvetio košarci.

On je, inače, student prve godine na Odsjeku za farmaciju i učenje mu ne pada teško.

“Veoma volim hemiju i želio bih da jednog dana radim na otkrićima u vezi s poboljšanjem ljudskog zdravlja i psihofizičkih sposobnosti. Student sam prve godine. Zasad mi dobro ide, dao sam prvi semestar u roku i trenutno slušam drugi”, ističe Đukanović.

Kada ima slobodnog vremena on ga najradije provodi svirajući gitaru i u slikanju. Posebno voli da crta portrete.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/banjalucanin-karijeru-nastavlja-u-njemackoj-foto/||claudebot